Voldoende kunnen slapen maar je voelt je alsnog uitgeput in de ochtend? Wellicht heeft het allemaal te maken met jouw ochtendritueel want ga jij wel verstanding met jouw vrije tijd om in de ochtend? Dit zijn de meest voorkomende fouten:

ochtendritueel FEM FEM

Het geluid van je wekker

Geloof het of niet, maar het geluid waarmee je wakker wordt heeft absoluut een effect op niet alleen je humeur maar je algemene gemoedstoestand. Heb jij een hard en irritant geluid als wekker? Tip: verander dit. Ga voor een rustigere aanpak. Stel een lievelingsnummer van je in of een White Noise. Ben jij iemand die altijd gebruik maakt van de snooze knop, stop hier dan ook mee.  Die extra paar minuten slaap voelen heerlijk maar je brengt hiermee je hele slaapcyclus helemaal in de war.

Tijdlijn checken

Scrollen door je tijdlijn. Of het nou Instagram of Facebook is, het eerste wat je vaak doet als je wakker bent is kijken wat je hebt gemist tijdens het slapen. Wanneer jij al je berichten leest, of ze nou positief of negatief zijn, het kan voor een soort (onnodige) paniek zorgen in je lichaam waardoor jouw dag slecht van start gaat.

Een bakkie pleur

Hoe lekker het misschien wel niet is om een kopje koffie bij je ontbijt te drinken in de vroege uurtjes, het is toch beter om voor een thee te gaan. Koffie verstoort namelijk je cortisol – een hormoon dat in je lichaam wordt aangemaakt wanneer je stress hebt. Een beetje stress nu en dan is geen probleem maar mocht het zo zijn dat je er heel veel last van hebt en je dit ook nog eens combineert met koffie, dan verstoor je veel processen in je lichaam.

Ontbijten skippen

Sla jij altijd je ontbijt over? Ook dit is helemaal niet zo goed. Het geeft je niet de benodigde energie die je nodig hebt. Neem dus ‘s ochtends de tijd voor een gezond en stevig ontbijt. En nee, een muesliereep is niet voldoende want ze zitten vaak bomvol met suikers wat aan het begin je wat energie geeft, maar daarna beland je vrij snel weer in een dip.

Ben jij iemand die regelmatig wakker wordt met een ochtendhumeur? Good news voor jou. Het betekent namelijk dat je positiever in het leven staat.