meer zoenen

De oplossing voor hooikoorts: meer zoenen

Body & Mind19 jun 2023, 9:00 doorRedactie
Heerlijk, de lente. Tenminste, zou je denken, hè. Nou, vraag het aan iemand met hooikoorts en ik denk dat ze eerlijk zullen toegeven dat ze de winter wel enigszins missen na de honderdste niesbui en ondraaglijke jeuk in de ogen. Afijn, blijkt dus dat heel veel gin tonic drinken een oplossing kan zijn óf je moet gewoon lekker veel gaan zoenen.
meer zoenen

Minder last van pollen

Jahaa, lekker tongworstelen met je liefde (of met een random guy in de kroeg – werkt vast ook) zorgt ervoor dat de allergische reactie die vele mensen krijgen van pollen wordt onderdrukt volgens onderzoekers uit het Satou ziekenhuis in Japan. Zoenen zorgt ervoor dat je lichaam gaat relaxen en het produceren van histamine in je lichaam vermindert. Histamine zorgt onder andere voor de verwijding van bloedvaten en hecht zich aan bepaalde zenuwuiteinden, waardoor jeuk en niesbuien ontstaan. Lees: de hel van het hebben van hooikoorts.

De zoensessies

Tijdens het onderzoek werden 24 stelletjes, waarvan allemaal last hadden van hooikoorts, om dertig minuten met elkaar te zoenen. Voor- en na de sessies werd het bloed onderzocht van de deelnemers om te kijken naar hun histamine levels en bij alle stelletjes bleken de levels enorm te zijn gedaald na een sessie. Dus heb jij ook zo'n last van hooikoorts? Regel of een gin tonic of neem je boy even flink te grazen.
Wil je weten waar zoenen verder allemaal wel niet goed voor is? Lees alle redenen dat je vaker zou moeten zoenen .