De temperaturen gaan omhoog, het zomerse weer staat ein-de-lijk voor de deur. Heb jij last van hooikoorts? Dan sta je waarschijnlijk niet te springen. Denk aan loopneuzen, jeukende ogen en vervelende niesbuien. Niet getreurd, er is een oplossing waar je waarschijnlijk ontzettend vrolijk van wordt: Gin-tonic.

gintonic-femfem

Nee, we maken absoluut geen grapje. Asthma UK heeft onderzoek gedaan naar hooikoorts en kwam erachter dat er bepaalde stofjes zitten in bier en rode wijn die hooikoorts en astma verergeren. Veel drankjes bevatten het stofje histamine, dit stofje komt ook vrij tijdens een allergische reactie. Sulfieten in alcoholische versnaperingen hebben hetzelfde effect. Wanneer jij tijdens een heerlijke terrassessie een biertje bestelt, vererger je dus alleen maar die irritante hooikoorts.

Bestel dit drankje

Benieuwd welke drankjes je de volgende keer beter kunt bestellen? Ga voor wodka of gin, deze doorzichtige dranken bevatten de boosdoeners bijna niet. Een ijskoude gin-tonic klinkt niet verkeerd, toch?

En om het allemaal nog feestelijker te maken hebben we de gin fles van jouw dromen gevonden. Bij Bling Bottle toveren ze namelijk jouw fles ging om tot een glitter hemel. Van Hendrick’s tot Bombay en Manchester Gin. Waarom een saaie fles als het leuk kan?

Screen Shot 2018-04-17 at 14.38.44
Screen Shot 2018-04-17 at 14.39.43
Screen Shot 2018-04-17 at 14.40.30

Fijn hè, hooikoorts.

Lees ook: de leukste nieuwe terrassen van Amsterdam