screenshot 2021 02 17 at 155059

Think twice: deze plekken voor een tattoo zijn behoorlijk pijnlijk

Body & Mind17 feb 2021, 16:50 doorKathy
Wil jij graag een tattoo laten zetten, maar heb je nog niet echt een idee waar je deze wil gaan laten zetten? Bedenk goed dat iedereen een andere pijngrens heeft en elk ander plekje anders aan kan voelen. Maar goed, buiten dat zijn er natuurlijk algemene plekjes die je liever overslaat als je besluit een tattoo te zetten. Bij welke plekjes je gegarandeerd omhoog in je stoel schiet delen we graag met je.
screenshot 2021 02 17 at 155035
@riannemeijer

Hand en vinger

Dit deel van je lichaam zit natuurlijk vol met kleine botjes, zenuwen en gewrichten. De palm van je hand en de binnenkant van je pols zijn behoorlijk pijnlijk. Dit alles maakt je hand één van de pijnlijkste en gevoeligste plekken voor een tattoo.

Binnenzijde van arm of been

Ook op dit plekje heb je een relatief dunne huid. De binnenzijde van de armen en benen zijn daardoor ook enorm gevoelig wanneer je besluit om hier een tattoo te plaatsen. Daarnaast lopen twee van de drie hoofdzenuwen van je arm recht onder je elleboogholte wat ervoor zorgt dat jij de pijn in je hele arm kan voelen. Horror...

Elleboog

Hier zijn de meningen over verdeeld. De een voelt het als een intens fijn terwijl de ander het niet of nauwelijks opmerkt. Het is in ieder geval een leuke verrassing om erachter te komen welke van de twee jij bent.. Als je het aan durft tenminste.
screenshot 2021 02 17 at 155049
@riannemeijer

Wervelkolom

Nog zo'n heerlijk fijn plekje waar de pijn niet uit de houden is: de wervelkolom. Je zult waarschijnlijk al in huilen uitbarsten bij het woordje wervel, want ja moet je even nagaan dat hier een naald tegenaan wordt gezet. Heb je het nog? Nu zijn er genoeg bikkels die met de grootste 'ahum' gemak daar een tattoo laten zitten, maar wij denken er nog even twee keer over na.. Of drie of vier.

Zij

Dit plekje is wel echt punctueel werk. De naald drukt op deze plek direct tegen de ribbenkast, akeliger wordt het niet als je je hierbij bedenkt dat je ook nog ademt en dit plekje dus constant in beweging is. Om deze tattoo zo nauwkeurig mogelijk te zetten duurt het ook altijd even voordat deze er helemaal op staat. Yay...

Oor

Voel je de naald al in je wang zitten? Wij wel.. Tattoos in je gezicht doen extreem veel pijn, maar wil je echt een naar gevoel hebben? Dan moet je ervoor kiezen om een tattoo achter je oor te zetten. Naast dat het een ongelofelijke pijnprikkel veroorzaakt zal je hier ook nog een heel apart en naar zoemend geluid horen (en voelen).

Borstbeen

Hmm ja, wat gaan we hier nog van maken. Ook bij de borst ligt er slechts een dun laagje huid. Doordat de naald zo dicht op het bot van de borst vibreert is dit behoorlijk pijnlijk. Een tattoo laten zetten op het borstbeen is daarentegen nog veel erger. Deze pijn trekt namelijk door tot je buik..

Scheenbeen

Velen beschrijven een tattoo op het scheenbeen als een ware nachtmerrie. Well okay, kunnen wij het ook weer mee doen. De pijn schijnt net zo intens te zijn als wanneer je een tattoo laat zetten op je zij. Daarnaast blijft de pijn ook nog een langer aanhouden. Wij slaan even over.

Enkel

Voor als je het nog niet wist, een tattoo doet behoorlijk veel pijn (sowieso natuurlijk), maar al helemaal op een plekje waar de huid ontzettend dun is. Komen we dus aan bij de enkels en voeten. Probeer maar eens een stuk vel vast te pakken: dit lukt amper. Bovendien zitten bij de voeten veel zenuwuiteinden wat het gevoel niet bepaald prettiger maakt.
Deze teksten klinken natuurlijk behoorlijk luguber, maar alle gekheid op een stokje: natuurlijk kan de pijn voor iedereen anders zijn en hebben sommigen totaal geen intense pijn bij het zetten van een tattoo op een van deze bovengenoemde plekken. Alleen maar fijn toch?