Tattoos worden steeds populairder. Niet alleen is het aantal tattooshops in Nederland in zeven jaar meer dan verdubbeld (!), ook komen er elk jaar weer tientallen nieuwe trends op het gebied van tatoeages bij. Wij hebben de tattootrends van 2021 voor jou op een rijtje gezet. Waarschuwing: het verlangen naar een tattoo wordt hierna alleen maar groter!

Monica FEM FEM

Gezichtstattoos

De meest bekende gezichtstattoos zijn natuurlijk die van Post Malone. Maar gezichtstattoos hoeven helemaal niet zo heftig te zijn. Zo heeft Justin Bieber in het klein ”Grace” boven zijn rechterwenkbrauw laten tatoeëren en zangeres Kehlani een klein papieren vliegtuigje op haar jukbeen. Gezichtstatoeages worden steeds minder extreem gevonden en de minimalistische designs maken gezichtstattoos steeds subtieler.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kehlani (@kehlani)

Micro tattoos

Mensen die de gezichtstattoos te heftig vinden maar wel houden van de stijl van de kleine tattoos hoeven zich niet druk te maken. Micro tattoos zijn namelijk helemaal ín, op welke plek je ze ook laat zetten. Veel tattooartiesten zijn tegenwoordig gespecialiseerd in het ontwerpen en zetten van de mooiste micro tattoos. Voor mensen die hun eerste tattoo laten zetten, is de micro tattoo de meest safe optie. Ook houd je nog genoeg ruimte over voor toekomstige tattoos. Want je weet wat ze zeggen: als je eenmaal een tattoo hebt, wil je er alleen maar meer.

Minimalistische tattoos

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een simpel, minimalistisch design. Deze moderne tattoostijl bevat zo min mogelijk details. Geometrische vormen en simpele lijnen zijn ontzettend populair. Met deze classy tattoos kan je op een subtiele manier een goede herinnering, passie of simpelweg een mooi kunstwerk voor eeuwig laten vastleggen.

Quotes

Het laten tatoeëren van woorden en namen is altijd al populair geweest. In 2021 gaan we echter een stapje verder. We laten het namelijk niet meer bij enkele woorden, maar stappen over naar zinnen. Denk aan je favoriete quote, spreekwoord of een citaat van een dierbare. Het is een prachtige manier om jezelf te herinneren aan wat je belangrijk vindt in het leven.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht dat is gedeeld door @byddablog

Ben je overtuigd om je eerste tattoo te laten zetten? Klik hier voor 7 dingen waar je rekening mee moet houden bij je eerste tattoo!