zwanger

Ben ik zwanger? Deze 7 vroege tekenen kunnen erop wijzen

Body & Mind14 jun , 11:41 doorRoos Stevens
Of je nu graag een baby wil of niet, het is altijd handig om te weten wanneer je zwanger bent. Als je weet waar je op moeten letten, weet je het veel eerder en kun je hier al eerder rekening mee houden. Maar wat zijn dan de vroege tekenen die erop kunnen wijzen dat je zwanger bent?

Je wordt niet ongesteld

Mis je een menstruatie? Dan is dit zeker een teken dat jij zwanger kan zijn. Vooral als je onbeschermd het bed met iemand bent ingedoken, is dit een teken dat jij zwanger kan zijn.

Krampen in je buik

Het zal heel goed kunnen dat je bij krampen gelijk denkt aan een normale menstruatie, maar het zou ook een teken kunnen zijn dat je zwanger bent. Het is alleen wat moeilijker te herkennen, helaas.

Afscheiding

Een witte afscheiding zou ook een teken kunnen zijn dat je zwanger bent. Afscheiding kan je ook hebben zonder dat er een kleine in je buik groeit, maar als je wat meer hebt dan normaal, zou dit een teken kunnen zijn.

Ziek

Je begint de laatste tijd meer last te krijgen van ochtendmisselijkheid... Dit zou je kunnen voelen als je in een vroeg stadia van een zwangerschap bent.

Snel vermoeid

Merk je dat je de laatste tijd meer last hebt van vermoeidheid? Dan zou het goed kunnen dat je een kindje zou krijgen. Dit zou je goed kunnen dat je nu zwanger bent. Je lichaam maakt dan namelijk echt overuren omdat het aan het voorbereiden is op de baby!

Rugpijn

Een zwangerschap kan erg zwaar zijn voor je lichaam. Zo kun je al erg snel merken dat je last hebt van je rugpijn.

Je voelt je sneller emotioneel

Oei... ben je de laatste tijd een stuk meer emotioneel dan normaal? Dan kan dit een teken zijn dat je zwanger bent. Door alle hormonen kun jij veel sneller emotioneel raken dan normaal.
Laten we eerlijk zijn: het ontdekken van een zwangerschap doe je middels een zwangerschapstest. Vertrouw je deze test niet en voel je je echt anders dan normaal, dan raden we je aan om de huisarts te contacteren. Wie weet heb je wel iets anders onder de leden!