Inmiddels weten we dat het eten van chocolade allerlei gezondsheidvoordelen heeft. Zo zou het goed zijn voor je huid en zit chocolade bomvol antioxidanten. Maar nu kwamen we een verassend feitje tegen: als je chocolade eet tijdens je zwangerschap krijg je een slimmer kind. Uhm, hier willen we meer over weten!

chocolade eten tijdens de zwangerschap
Bron: Pinterest

Chocolade eten tijdens de zwangerschap

Heb je enorme cravings naar chocolade tijdens je zwangerschap? Geef hier van vooral aan toe. Het blijkt namelijk dat je kind slimmer wordt wanneer je chocolade eet tijdens de zwangerschap. Dit komt namelijk door bepaalde stoffen die in chocolade zitten. Let op: het gaat hier wel om pure chocolade! We hebben het hier namelijk vooral over de antioxidanten die in pure chocolade zitten. Deze zorgen er namelijk voor dat je cellen niet verouderen.

Voordelen van chocolade

Chocolade eten tijdens de zwangerschap heeft nog een hoop andere voordelen. Zo heeft het ook een goede invloed op de bloedcirculatie in de placenta. Een goede placenta is heel erg belangrijk voor een ongeboren baby. Naast dat, kan chocolade ook nog eens de kans op een zwangerschapsvergiftiging verkleinen.

Hoeveel chocolade eten?

We raden je absoluut niet aan om iedere dag een reep chocolade naar binnen te werken. Niet alleen word je hier enorm misselijk van, het is ook niet nodig. Om het beste resultaat te behalen eet je vijf keer per week een blokje chocolade. Op deze manier heb je 40 procent minder kans om ziek te worden.

Blije baby

Niet alleen heeft het eten van chocolade voordelen voor jezelf, ook je baby zal ervan profiteren. Door chocolade lachen babies meer en huilen ze minder. Dat klinkt als een droom, right?

Lees ook: Romee Strijd schittert voor het eerst weer in lingerie na zwangerschap