tepel piercing

Van herstelperiode tot pijn: alles wat je wil weten over een tepelpiercing

Body & Mind28 jun 2023, 19:52 doorRoos Hooijer
Nemen we een kijkje op social media, dan zien we regelmatig een tepelpiercing door een strak topje steken. Sexy en anno 2023 ook helemaal hip. Wil je je ook wagen aan een piercing door je tepel, dan is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voordat je de stap zet. Wij praten je bij.
tepel piercing

Wat is een tepelpiercing?

Een tepelpiercing is een piercing die door het gebied van de tepel wordt gestoken. Of je nu een man, vrouw of alles ertussenin bent: een tepelpiercing is voor iedereen. Tepelpiercings kunnen verschillende vormen hebben, waaronder rechte staafjes, ringetjes of barbells. Ze kunnen ook worden versierd met verschillende soorten sieraden, zoals edelstenen of hangertjes.

Het piercingsproces

Het zetten van een tepelpiercing moet altijd worden uitgevoerd door een professionele piercer in een schone en hygiënische omgeving. De piercer zal de tepel grondig reinigen en markeren waar de piercing moet komen. Vervolgens zal er met een naald een gaatje door de tepel worden gemaakt, gevolgd door het inbrengen van het juweel. Het proces kan enige pijn veroorzaken, maar dit varieert per persoon. Kortom: de één vindt het prima te doen, terwijl de ander flink op z'n kiezen moet bijten.

Nazorg

Na het zetten van de tepelpiercing is het van essentieel belang om goede nazorg te bieden om infecties en complicaties te voorkomen. Dit houdt in: het regelmatig reinigen van de piercing met een zoutoplossing en het vermijden van strakke of beperkende kleding die wrijving kan veroorzaken. Het is ook belangrijk om het genezingsproces af te wachten voordat je de sieraden verwisselt of verwijdert.

Genezingstijd en mogelijke complicaties

De genezingstijd van een tepelpiercing kan per persoon verschillen, maar gemiddeld duurt het enkele maanden tot een jaar voordat de piercing volledig genezen is. Gedurende deze tijd kunnen enkele ongemakken optreden, zoals roodheid, zwelling en gevoeligheid. In zeldzame gevallen kunnen er infecties of andere complicaties optreden, dus het is belangrijk om eventuele symptomen in de gaten te houden en indien nodig medische hulp in te schakelen.

Stijlen en sieraden

Wil je een tepelpiercing, dan wordt het nog lastig om te kiezen. Er is namelijk zo-veel keuze op dit gebied. Je kunt kiezen voor simpele ringetjes of barbells, of je kunt experimenteren met meer gedurfde ontwerpen, zoals hangertjes met edelstenen of bedeltjes. Het is belangrijk om een sieraad te kiezen dat comfortabel is en past bij jouw persoonlijke stijl.

Extra dingen om rekening mee te houden

  • Doe grondig onderzoek voordat je besluit om een tepelpiercing te laten zetten.
  • Kies altijd voor een professionele piercer met ervaring en een goede reputatie. Lees reviews!
  • Zorg voor goede nazorg en volg de instructies van de piercer op.
  • Wees geduldig tijdens het genezingsproces en vermijd het verwisselen van sieraden voordat de piercing volledig is genezen.
  • Raadpleeg een arts bij tekenen van infectie of andere complicaties.
Je bent nu 100% ready om een tepelpiercing te laten zetten. Spannend, maar you got this !