Van kleine tattoos tot volledige sleeves: onze Pinterest-pagina’s worden gedomineerd door plaatjes van allerlei verschillende plakplaatjes. Heb je eindelijk die afspraak gemaakt en ga je iets moois op je lichaam laten vereeuwigen? Houd dan wel rekening met een goede nazorg. Wij zetten alle tips voor je op een rij.

tattoo nazorg

Hoe zorg je voor een tatoeage

Het hebben van een tatoeage vereist speciale zorg om ervoor te zorgen dat deze er mooi en strak uitziet. Het verzorgen van je tatoeage in de eerste paar weken na het zetten ervan, is belangrijker dan je denkt. Deze periode is cruciaal als je je plakplaatje lang mooi wil houden.

1. Houd de boel schoon

Het is belangrijk om je tatoeage schoon te houden om infecties te voorkomen. Was je handen grondig voordat je de tatoeage aanraakt en reinig de tatoeage voorzichtig met een milde, ongeparfumeerde zeep en lauw water. Dep het daarna voorzichtig droog met een schone, pluisvrije doek.

2. Gebruik een verzachtende crème

Na het schoonmaken van je tatoeage, breng je een dunne laag verzachtende crème aan om de huid gehydrateerd te houden. Kies een crème die speciaal is geformuleerd voor tatoeages en vermijd producten met irriterende ingrediënten zoals geurstoffen of kleurstoffen. Breng de crème meerdere keren per dag aan, maar zorg ervoor dat je niet te veel gebruikt.

3. Vermijd blootstelling aan de zon

Tijdens het genezingsproces moet je directe blootstelling aan de zon vermijden. UV-stralen kunnen de tatoeage vervagen en de genezing vertragen. Als je niet anders kunt, bedek je tatoeage dan met een ademende kledingstuk of gebruik een zonnebrandcrème met een hoge SPF.

4. Krab of pulk niet aan je tatoeage

Het is belangrijk om niet aan je tatoeage te krabben, te pulken of eraan te trekken, omdat dit de genezing kan verstoren en littekens kan veroorzaken. Als je jeuk hebt, dep dan voorzichtig op de tatoeage of gebruik een ongeparfumeerde lotion om wat verlichting te bieden.

5. Blijf gehydrateerd en eet gezond

Goede voeding en voldoende hydratatie zijn belangrijk voor een gezonde huid en een goede genezing van je tatoeage. Drink voldoende water en eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamines en antioxidanten om de huid te ondersteunen.

Door deze zorginstructies te volgen, kun je ervoor zorgen dat je tatoeage er goed uitziet en lang meegaat. Raadpleeg bij eventuele complicaties altijd een professionele tatoeëerder of dermatoloog. Enjoy!

Lees ook: Dit zijn de leukste matching tattoo’s voor jou en je zus