fem fem 4

TikTokker deelt 5 tips waardoor ze in één jaar heel veel kilo's verloor

Body & Mind09 sep 2023, 14:45 doorAurora Ferrari
September is officieel begonnen, wat betekent dat de zomer ook vrijwel voorbij is. Maarre, dit betekent ook dat we nu nog negen maanden hebben tot juni. Negen maanden zijn genoeg om deze keer écht fanatiek de gym in te gaan. Wil je afvallen , maar heb je geen idee hoe? Deze TikTokker deelt vijf tips waardoor ze in één jaar heel veel kilo is verloren.
fem fem 4
Bron: @sophia.ashmore

1. Geen anticonceptie meer

Het is algemeen bekend, maar anticonceptiemiddelen waar hormonen bij zitten, kunnen zorgen voor gewichtstoename. Niet mega handig wanneer je juist probeert af te vallen. Daarom adviseert Sophia om geen hormonaal anticonceptiemiddel te gebruiken. Daarnaast vertelt ze dat je mentaal en fysiek goed in je vel moet zitten wanneer je wil afvallen. Gezien veel vrouwen juist depressieve gedachtes hebben, terwijl ze aan een anticonceptie zitten, adviseert ze daarom om er zo snel mogelijk mee te stoppen.
Even voor de duidelijkheid: ga nooit een beetje rollebollen met een ander zonder protectie, gebruik dus een rubbertje als je dus inderdaad geen ander anticonceptiemiddel in je lichaam hebt, of neemt.

2. Vasten

Het tweede wat Sophia heeft geholpen om zo veel af te vallen, is intermittent fasting . Dit is een eetpatroon, waarbij eten wordt afgewisseld met (een periode van) vasten. Het zegt helemaal niets over het soort eten dat je mag eten. Het heeft dus niets te maken met een dieet, maar over wannéér je mag eten.
Besef wel, dat wanneer je met intermittent fasting wil beginnen, dat je eigenlijk al begonnen bent. Wacht, wat? Jawel, het is écht zo. Gedurende de uren die je slaapt, is je lichaam namelijk al aan het vasten, want je eet niets, toch? Je bent dus al een stap verder, zonder enige moeite te hoeven doen. Hoe jij de uren die je vast het beste kan uitbreiden, is bijvoorbeeld door het ontbijt over te slaan, waardoor je je eerste maaltijd pas om 12:00 uur eet. Je laatste maaltijd kun je dan om 20.00 uur inplannen.

3. Eet gezonder, niet minder

Ga je dus vasten zoals bij tip nummer twee, dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat je minder eet dan dat je normaal doet. Neem dezelfde hoeveelheid calorieën die je altijd nodig hebt, deze keer moet je ze alleen wel in een tijd van acht uur binnen krijgen.
Maar waar het om gaat, is dat je dus gezonder eet dan voorheen, niet minder dus. Je kunt natuurlijk makkelijk hier en daar soms wat snacken, maar let er gewoon op en zorg er voor dat je genoeg goed en gezond eten binnenkrijgt.

4. Sporten

Hoewel het inderdaad niet nodig is om te sporten , als je wil afvallen, adviseert Sophia dit wel. Niet alleen omdat het conditie opbouwt, zelfvertrouwen en misschien je proces iets versnelt, maar ook om tip nummer vijf...

5. Verwacht niet dat het makkelijk is

Sophia vertelt dat je niet moet verwachten dat het een makkelijk iets is, afvallen. Want als jij er in gaat staan alsof het niks is, ga je ook niet je ultieme best doen om het daadwerkelijk te realiseren. Ga dus sporten en zeg niet tegen jezelf dat het easy is. Want dat is het niet. Succes!