health femfem

Dit zijn de beste tips als je gezond wilt afvallen

Body & Mind25 mei 2018, 15:11 doorRedactie
Iedereen wilt graag voor de zomer de perfecte summer body hebben. Die abs waar je al jaren voor traint, een kont à la J-Lo en een paar kilootjes lichter. Tegenwoordig zie allerlei verschillenden methodes om af te vallen, maar welke is nu werkelijk effectief én gezond?
health femfem

Drink genoeg water

Naast het feit dat water vult, is het ook belangrijk om gehydrateerd te blijven. Drink minstens 2 tot 3 liter water per dag. Vind je normaal water maar saai? Voeg dan bijvoorbeeld een schijfje citroen toe. Verfrissend en lekker!

Eet meer groenten

Ga voor meer groenten! Hoe moeilijk het ook is, ruil die overheerlijke reep chocolade in voor een paar snoeptomaatjes. Ze bevatten weinig calorieën en juist veel vezels waardoor je sneller een verzadigd gevoel krijgt. Dat betekent dus ook dat je minder last hebt van snackattacks, omdat je vol zit.

Stop met diëten

Hoe verleidelijk al die diëten ook zijn, het is niet echt goed voor je lichaam. Wanneer je jezelf weerhoud om bepaalde dingen niet te eten, krijg je belangrijke stoffen niet binnen. Volhouden is ook een dingetje, waarschijnlijk gaat het voor een tijdje goed en daarna houd je het niet meer vol en kom je alsnog aan. Probeer elke dag hetzelfde aantal calorieën, voedingstoffen en energie binnen te krijgen en dan mag jij af en toe echt wel een zak chips of koekje eten. Balance is the key!

Juiste oefeningen

Je denkt waarschijnlijk dat al die cardio oefeningen super goed voor je zijn om af te vallen, maar je kunt beter iets anders doen. Ga voor een intervaltraining oftewel HIIT. In een korte tijd verbrand je veel calorieën en eigelijk is 20 minuten HIIT al voldoende. Klinkt uitstekend, toch?

Stop met stress

Oke, dit kan nog een lastig punt zijn. Stoppen met je stressen en je druk maken. Stresshormonen kunnen de vetopslag stimuleren. Oops. Wanneer je lekker in je vel zit gaat afvallen dus een stuk makkelijker! Sporten en af en toe even mediteren.
Lees ook: