screenshot 2021 02 17 at 155059

Belangrijk: zo verzorg jij het beste je nieuwe tattoo!

Body & Mind18 mrt 2021, 11:56 doorSanne Hesseling
Wanneer je een tattoo laat zetten, ga je door veel fases heen. Dat is niet zo gek, aangezien je met veel dingen rekening moet houden als je een tattoo neemt. Je moet bedenken wat voor tatoeage je wil, op welke plek hij komt, naar welke tattooshop je gaat, et cetera! En zelfs wanneer dat kunstwerk dan eindelijk op je lijf staat, is het werk nog lang niet afgelopen. Nu is het aan jou om de tattoo te verzorgen. Gelukkig hebben wij dé tips voor jou!
schermafbeelding 2018 10 29 om 175100
@Pinterest

Nazorg belangrijk

Het is belangrijk dat je de nazorg serieus neemt en je echt alle stappen volgt. Bij een tatoeage komt een grote verantwoordelijkheid kijken. Wanneer je je tattoo niet goed verzorgt, kan het vervelende gevolgen hebben. Nazorg is namelijk heel belangrijk voor de herstel van je tatoeage. Bij een goede nazorg voorkom je dat je tattoo onnodig vaak bijgewerkt moet worden en zal je het mooiste resultaat bereiken. Nazorg is niet alleen belangrijk voor het eindresultaat van je tatoeage, maar ook voor je gezondheid. Nazorg voorkomt dan ook irritaties en infecties. Het bespaart je dus een hoop ellende!
bovenrug
@Pinterest

1. Schoonmaken

De eerste stap van het verzorgen van je tatoeage is het schoonmaken ervan. Voor de eerste paar dagen is het superbelangrijk dat je je tattoo schoon houdt. Dat moet met water en speciale tattoozeep. Deze zeep heeft een verkoelende en ontstekingsremmende werking en zal korstvorming voorkomen. In principe bestaat je tattoo namelijk uit een heleboel kleine wondjes. Je lichaam zal de bloeding van deze wondjes willen stoppen door het bloed te laten stollen, waardoor korstjes ontstaan. Wanneer de korstjes eraf vallen, zal de tatoeage op die plekjes extra bijgewerkt moeten worden. Jeukt je tattoo? Afblijven!
Kort douchen is geen probleem maar in bad liggen, gaat hem voorlopig even niet worden. Water kan vervelende bacteriën bevatten die je tattoo kunnen verzieken. Een duik in het zwembad moet je helaas overslaan!

rib
@Pinterest

2. Insmeren

Na het schoonmaken is het van belang dat je je tattoo insmeert met een speciale crème of zalf. Bepanthen heeft bijvoorbeeld een speciale tattoozalf op de markt gebracht, die vaak aangeraden wordt. Zo'n crème of zalf verzacht de jeuk en branderigheid en bevat ingrediënten die helpen bij het genezingsproces. Laat je tatoeage niet uitdrogen, maar smeer hem geregeld in.
Laat de plastic folie die door de tattooartist aangebracht is, zolang zitten als hij of zij aangeraden heeft. Van de één zal je de folie er na een paar uur al af mogen halen, terwijl de ander aanraadt om de tatoeage na het insmeren nog in te pakken met folie. Volg zijn of haar instructies erover op. De tatoeëerder is ten slotte de expert!

3. Blijf uit de felle zon!

Tot slot is het belangrijk om de eerste paar weken je tatoeage uit de zon te houden. Pas wanneer de bovenste huidlaag helemaal is geheeld, mag de tattoo voorzichtig weer de zon in. Wanneer dat precies is, verschilt per persoon. Voor de één is het na twee weken al en voor de ander na een maand. Het betekent echter niet dat je dan gerust uren in de brandende zon kan liggen met je tatoeage. Dek daarom de eerste 3 à 4 maanden je tattoo af als je lang in de felle zon wil liggen en smeer de tattoo (na het helen) in met zonnebrand. Blijf hem met zonnebrand altijd beschermen tegen de zon, zodat hij zo lang mogelijk mooi blijft!
enkeltattoos enkel femfem
@Pinterest
Kan je niet wachten om een tatoeage te laten zetten? Check hier de tattootrends van 2021!