schermafbeelding 2022 03 23 om 131727

Zwanger raken terwijl je de pil slikt: dit zijn de symptomen

Body & Mind17 apr 2023, 14:00 doorRoos Stevens
De pil nemen een hoop vrouwen omdat dit één van de meest betrouwbare anticonceptiemiddelen zou zijn. Zolang je de pil goed gebruikt, is er een grote kans dat je niet zwanger raakt. Toch is er altijd wel een kleine kans dat je alsnog zwanger kan raken... Dit zijn de symptomen dat jij toch zwanger bent geworden, terwijl je de pil gewoon slikt. Opletten dus!

Zwanger raken terwijl je de pil slikt

De pil slik je hoogstwaarschijnlijk omdat je niet zwanger wil raken. Zwanger raken terwijl je de pil slikt is helaas toch nog mogelijk met één procent kans. Maar wat zijn eigenlijk de symptomen die je kunt hebben als je toch zwanger bent? Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

Opgeblazen gevoel

Heb je last van een opgeblazen gevoel? Dan kun je misschien wel zwanger zijn. Dit komt door progesteron. Dat is een zwangerschapshormoon die ervoor zorgt dat je wat meer vocht vast gaat houden.

Wat bloedverlies

Het kan zijn dat je wat bloedverlies hebt als je zwanger bent. Dit symptoom is moeilijk om door te hebben omdat deze vaak verward wordt met een normale menstruatie.

Heel erg moe

Je weet maar niet waarom je telkens zo moe bent. Hoe irritant is dat wel niet? Er is een kans dat je zwanger bent. Door hormonale veranderingen kan je lichaam heel erg vermoeid raden.

Vaker moeten plassen

Je merkt dat je de laatste tijd echt een stuk meer moet plassen dan normaal. Misschien ben je dan wel zwanger. Het kindje wat in je baarmoeder zit, drukt namelijk tegen je blaas aan. Dit zorgt ervoor dat jij een stuk vaker naar de toilet moet dan normaal.

Je borsten zijn gevoelig

Het kan zo zijn dat jij heel erg last krijgt van je borsten. Ze kunnen zwaar en gevoelig aanvoelen. Toch krijg je hier last van als je zwanger bent door de hormonen. Negeer dit teken dus zeker niet!