De Quarterlife crisis, oftewel de dertigersdip. Je bent bijna dertig en je vraagt je af wat je eigenlijk wilt met je leven. Vroeger wist je altijd zo goed wat je ‘later’ wilde worden. En nu is het ‘later’ en heb je eigenlijk geen idee. Je hebt een diploma op zak, een baan, maar is dit wat je wilt? Eigenlijk wil je ook reizen, iets met fashion, iets met social media en misschien wil je ook wel een cursus interieurontwerper doen. Deze keuzestress en identiteitscrisis resulteren in een quarterlife crisis. Herkenbaar? Deze boeken helpen je de situatie te begrijpen en er mee om te gaan.

boeken-quarterlife-crisis-femfem

Fuck the quarterlife crisis

De schrijfster Femke, wie zelf twintiger is en ervaringsdeskundige, op zoek naar antwoorden binnen de thema’s social media, succes, relaties en geluk. De thema’s waar twintigers mee worden geconfronteerd. In Fuck the Quarterlife Crisis komen al deze thema’s aan bod met inzichten van verschillende experts, wetenschappers en ervaringsdeskundige en natuurlijk de leuke schrijfwijze van Femke. Twintigers maken in deze levensjaren belangrijke beslissingen, waar keuzestress, twijfel en prestatiedruk mee tezamen gaan. De druk lijkt groter dan ooit en dan heb je ineens een dertigersdilemma te pakken. Fuck the Quartlife Crisis geeft je de lessen waar je écht gelukkig van wordt.

Adulting: how to become a grown-up in 468 easy(ish) steps

Je bent afgestudeerd en hebt een baan, maar bent nog iedere week aanwezig bij de studentenborrel. Op het werk loop je in je mantelpakje en je gaat in je pyjama naar de supermarkt. Je hebt een eigen appartement, maar weet eigenlijk niet hoe je moet wassen. Oftewel, je gedraagt je volwassen, maar bent het eigenlijk niet. Nadat je bent afgestudeerd, maakt je leven grote, belangrijke veranderingen mee. Ineens hoor je officieel bij de grote-mensen-wereld. Het boek Adulting van Kelly Williams Brown geeft jonge vrouwen advies op het gebied van de transitie naar volwassenheid, het krijgen van een baan, een appartement, geld, vrienden, familie en daten. En dit alles op een erg humoristische wijze.

 Girls in white dresses

In ‘Girls in white dresses’ vertelt Jennifer Close over een vriendinnengroep. Allen zijn in de twintig en allen dealen met hun eigen leven. Problemen, keuzes, stress, prestatiedruk, alles komt aan bod en dit alles wordt op een erg grappige en herkenbare manier geschreven.

Babe, you got this

Van tienerdromen, naar vrouwen met succes. In dit boek krijg je advies van 23 girlbosses die weten waar ze over praten. Emilie Sobels, oprichter van Hashtag Workmode en Martje Haverkamp hebben voor dit boek 23 vrouwen om advies gevraagd. Hoe staan zij in het leven, hoe hebben zij hun doelen bereikt en welke misstappen zijn zij tegengekomen? Maar het belangrijkste: hoe combineer je je ambities met je sociale leven zonder gek te worden? Een boek vol adviezen om je dromen te verwezenlijken en niet gek te worden van de keuzestress die je ervaart.

Het dertigers dilemma

Een boek voor en over dertigers. Rond de dertig lijkt het continu spitsuur in je hoofd. Tal van beslissingen die je leven veranderen moeten genomen worden. Wil ik trouwen, wil ik kinderen en wanneer? Wil ik carrière maken of toch liever eerst die grote reis maken? Het dertigers dilemma, is het een serieus probleem of een modeverschijnsel? Nienke Wijnants deed hier onderzoek naar en kwam tot verschillende conclusies. Het boek gaat in op alle aspecten van de twijfels en vragen van dertigers en geeft je tips hoe ermee om te gaan.

Lees ook:

Vier boeken voor powervrouwen to be.