Het is éindelijk jouw beurt om op vakantie te gaan, niks is verplicht behalve relaxen en dingen doen waar je normaal gesproken amper de tijd voor hebt. Een boek lezen bijvoorbeeld. Of meerdere. Ben je nog opzoek naar leesvoer om mee te nemen op vakantie? Wij hebben een aantal tips voor jullie verzameld:

leesvoer zomer FEM FEM

Het Strandhuis

Dit boek is pas net uit en nu al een razend succes. Het verhaal gaat over drie vrouwen die in het verleden hartstikke goede vriendinnen waren, maar na een lange tijd hun contact hebben verbroken. Ze zien elkaar nooit meer en praten ook niet meer met elkaar. Maar na een aantal vreemde gebeurtenissen komen ze weer nader tot elkaar. Alleen is er iemand die de dames heel goed in de gaten houdt. Ze worden gestalkt en proberen erachter te komen wie het is en vooral ook: waarom.

Verkrijgbaar via Bruna Uitgevers

Anne

Wellicht vinden sommige mensen dit verhaal ietwat zwaar omdat het gaat om de vermiste en inmiddels overleden Anne Faber. Haar oom, Hans, heeft dit boek uitgebracht en vertelt in detail over de zoektocht naar Anne en ook de nasleep. Dertien dagen lang werd ze vermist en hield haar vermissing heel Nederland in zijn greep. Dit boek is het verslag hiervan, gebaseerd op de getuigenissen en betrokkenen.

Verkrijgbaar via Bol.com

Holistik Handboek

In het handboek van Holistik vertellen Karlijn Visser en Evelyn van Hasselt (hoofdredacteuren van het platform Holistik) hun realistische visie op het holisme. Het holisme is een soort levensovertuiging waarbij het belangrijkste doel is dat je alles met elkaar kan verbinden wat samenhangend is. De vraag is hoe je dat in je eigen leven kunt verwerken. Hierbij delen de twee dames hun persoonlijke ervaringen en kun je je laten inspireren door wijze lessen van experts die ze om zich heen hebben verzameld.

Verkrijgbaar via Bol.com

Costa Brava

Het verhaal van Costa Brava, van auteurLinda van Rijn, gaat als volgt: nadat Irene van Hout erachter komt dat haar man haar heeft bedrogen, heeft ze het behoorlijk moeilijk. Wanneer de zomervakantie aanbreekt, besluit ze om samen met haar twee kinderen naar de Spaanse Costa Brava te gaan.  Omdat er nog altijd spanning is tussen haar en haar man neemt ze haar zusje Rianne mee voor de afleiding. Op het moment dat ze zich eindelijk kan ontspannen ontmoet ze Bob, een mysterieuze Nederlander die overduidelijk interesse in haar heeft.

Verkrijgbaar via Bol.com

Nice girls don’t get the corner office

Ja, je bent op vakantie, maar het kan heus geen kwaad om toch iets te lezen wat gerelateerd is aan werk. In dit boek, geschreven door Lois P. Frankelal, vertelt ze over haar praktijkervaring en de fouten die vrouwen regelmatig maken met werk en hoe je jezelf in de weg kan zitten bij het benutten van je talenten. Kortom, Lois helpt je meer grip krijgen op je carrière waardoor jij wél die corner office krijgt.

Verkrijgbaar via Bol.com

Over lezen gesproken, er is een onderzoek waaruit blijkt dat je langer leeft wanneer je veel leest.