We hebben allemaal wel eens van die periodes dat onze seksdrive gewoon écht ver te zoeken is. Dit is niet alleen vervelend voor onze lover, maar vooral ook voor onszelf. Nu is er een wel héél speciaal poeder wat ons hier een handje bij kan helpen. De hype om dit ‘magische’ supplement begon vooral bij Amerikaanse vloggers maar wij vinden het hélemaal niet erg om het ook eens te proberen. Hell yes!

Maca poeder

Maca (ook wel Peruaanse ginseng genoemd) is een kruidachtige plant dat groeit op het Andesgebergte in Peru. Je hebt maca poeder vast wel eens in een potje gezien bij  je lokale gezondheidswinkel of geblend in je smoothies bij je favoriete smoothie bar.

maca poeder

Maca heeft meerdere voordelen voor onze gezondheid waaronder het boosten van ons libido. De plant verhoogt ons seksueel verlangen en werd vroeger vaak gebruikt om de vruchtbaarheid van vrouwen te verbeteren.

Het gaat hier echter niet alleen om seks: maca poeder heeft ook bewezen om bloeddruk verlagend te werken en symptomen van depressie te verminderen bij postmenopauzale vrouwen.

Hoe gebruik je maca poeder

Maca is meestal gedroogd en komt in poedervorm, maar het is ook te krijgen in capsules of als vloeibaar extract. Maca heeft een nootachtige, lichtzoete smaak die goed samengaat met vanille en chocolade. Daarom is het enorm goed te blenden door bijvoorbeeld een smoothie of zelfs je koffie. Onze favo combo is banaan, blauwe bes, havermelk, amandelpasta, cacao en maca poeder. Yum!

groene smoothie

Lees ook: Waarom je nu een flink partijtje moet gaan zoenen