Geen reis naar Mexico, maar wil je wél in Mexicaanse sferen komen? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor je: een bezoekje aan een fijne nieuwe hotspot in Rotterdam. Botanero viert het Mexicaanse leven en eten op haar best: cocktails & botana’s, all night long! Wij vertellen je graag waarom dit nieuwe pareltje een aanwinst is.

Hotspot Botanero Rotterdam FEM FEM
Foto’s door Ellen Veltman

Botanero, dé hotspot om Mexicaans te genieten dus. Bij deze hotspot combineren ze kleine hapjes en gerechten met non stop drinks. En ja, wanneer ze gelijk opgaan en je die bodem eenmaal hebt gelegd, is dat prima te doen ;-). De drank vloeit dus rijkelijk bij deze Rotterdamse bar. Ze volgen hiermee het Latijns-Amerikaanse voorbeeld: bij elke cocktail een hapje, ook wel de botana genaamd. Een botanero is een Latijns-Amerikaanse bar waar bij elk drankje een hapje van het huis komt. Aaah, vandaar dus die naam.

Rotterdams-Mexicaans menu

Snacken doe je hier op z’n Rotterdams-Mexicaans. Denk aan krokant gefrituurde kip met een Margarita erbij of verschillende taco’s en friet met mayo. Het menu bestaat uit gerechten en hapjes die je makkelijk met je gezelschap kan delen. Op de kaart vind je onder meer kapsalon met stoofvlees en kastanje champignons, cheviche en heerlijk bereide short rib. Bekende snacks tot culinaire hoogstandjes dus! Als dessert laat je een plekje over voor  het heerlijke homemade ijs in de smaken rum, kardemom, ananas of vanille.

Liquid dinner

Bij FEM FEM houden we van drank. Cocktails, cocktails to go, wijn en wijnbarren, cocktailavonden met vriendinnen, homemade cocktails of alcoholvrij: zonder een lekker drankje willen we niet. Het idee achter het liquid dinner menu bij Botanero is: wanneer je door-eet, is de kater de volgende dag te behappen. Verwacht bij de klassiekers Frozen Margarita, Dark & Stormy en Pornstar Martini een eigen twist. Liever een typisch Mexicaans drankje? Dan raden we je de heerlijke Paloma’s aan. Extra leuk: de meeste ingrediënten, zoals de rabarbersorbet en zelfs het gemberbier en wodka, worden gewoon in-house gemaakt.

Om verzekerd te zijn van een plekje binnen reserveer je tijdig via de website. Maar misschien wel zo fijn tijdens de zomermaanden: spontaan neerstrijken op het goddelijke terras.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Botanero Rotterdam (@botanerorotterdam) op


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Botanero Rotterdam (@botanerorotterdam) op

En, ga jij een bezoekje brengen aan deze Mexicaanse hotspot?

Botanero, Mariniersweg 55, Rotterdam