Alle Harry Potter-fans zullen wel bekend zijn met het fenomeen boterbier. En voor degene die denken: waar heb je het over? Dit is het populaire drankje dat Harry met zijn vrienden Ron en Hermelien in De Drie Bezemstelen drinkt. Nu hebben we goed nieuws: je hoeft geen tovenaar te zijn om dit drankje te kunnen drinken. Zó bestel je Harry Potter’s boterbier bij de Starbucks!

Wat is boterbier?

Boterbier is een alcoholisch drankje wat enorm populair is onder de tovenaars in de Harry Potter-filmreeks. Het drankje zou je een warm gevoel van binnenuit geven, wat goed van pas komt als je de hele dag door Zweinsveld (of de Kalverstraat 😉 gelopen hebt in de kou. Maar waar wordt boterbier nu eigenlijk van gemaakt? Boterbier komt oorspronkelijk uit Engeland en bevat bier, suiker, eigeel, nootmuskaat en natuurlijk boter!

Hoe bestel je boterbier bij de Starbucks?

Nu hoef je niet helemaal naar De Drie Bezemstelen om een boterbiertje te bestellen. Jouw favo Starbucks barista kan hem namelijk ook gewoon voor je maken! Eerder schreven we al hoe je drankjes van het geheime menu van de Starbucks kunt bestellen. En dit is dus zo’n geheim gevalletje! Boterbier staat namelijk niet op de “normale” menukaart van de Starbs. Waarschuwing: je zult hem dus ook niet overal kunnen bestellen.

Je kunt boterbier warm of koud bestellen. Maar onze favo is toch wel de iced-versie! En zo bestel je hem: vraag om een Crème Frappuccino met 3 pompjes toffee nut siroop, 3 pompjes karamel siroop in het drankje, en één pompje in de beker. Maak hem vervolgens af met een flinke toef slagroom én karamel swirl. Let op: deze verhoudingen gelden voor de maat Venti.

Lees ook: De Stroopwafel Latte is hét nieuwe winterse drankje van de Starbucks