Het is al een tijdje geleden dat Pumpkin Spice Latte szn begon, en nu kunnen we weer een hele reeks met nieuwe drankjes aan onze go-to coffee orders toevoegen. Je kan namelijk vanaf nu Starbucks’ winterse favorieten bestellen, waaronder de Stroopwafel Latte.

De nieuwe winterse favorieten van de Starbucks

Starbucks Nederland kondigde gister op hun Instagram pagina de komst van de winter specials aan. Het koffiehuis voegt maar liefst vier nieuwe drankjes aan hun menu toe: De Toffee Nut Latte, Gingerbread Latte en de nieuwe Stroopwafel Latte en Brownie Hot Chocolate. Vooral naar het Stroopwafel-drankje zijn we erg benieuwd!

De Stroopwafel Latte van de Starbucks

Eindelijk is de dag aangebroken dat we blij zijn om Nederlands te zijn. De Stroopwafel Latte is namelijk exclusief in Nederland verkrijgbaar. Wat kan je verwachten? Een warme verassing van koffie met caramel. Kortom: een knuffel in een mok. Het drankje is zó nieuw dat hij nog niet op de website van de Starbucks staat. Hoe hij gemaakt wordt kunnen we dus niet zeggen. We hopen in ieder geval op koekkruimeltjes on top. 

Hoe maak je een Stroopwafel Latte?

Mocht je student zijn en geen budget hebben voor overpriced koffietjes buiten de deur, of heb je gewoon geen Starbucks in de buurt omdat je in een boerendorp woont, we got you. Je kunt de Stroopwafel Latte van de Starbies ook gewoon thuis maken!

Dit heb je nodig voor 2 Stroopwafel Latte’s: 4 mini stroopwafels, 3 eetlepels karamelschenkstroop, 150ml hete espresso, 150ml volle melk, 50gr slagroom.

Dit ga je doen: verkruimel de mini stroopwafels en zet apart. Verdeel de schenkstroop over de glazen en schenk de espresso erover. Verwarm de melk tegen de kook in een pannetje. Klop de melk met een garde of melkschuimer stevig en schenk bij de koffie. Spuit een flinke dot slagroom op de latte’s en besprenkel met de koekkruimels.

stroopwafel latte starbucks

Lees ook: Kun je een gratis refill krijgen bij de Starbucks?