Botox is allesbehalve goedkoop. Zou jij dit graag willen proberen, maar ben je bang dat het snel verdwijnt en je je geld hebt verspild? Om zo lang mogelijk te genieten van het resultaat van een botox behandeling zou je déze tip moeten gebruiken.

botox behandeling

Wat is botox?

Botox is een natuurlijk eiwit dat ervoor zorgt dat spieren ontspannen of zelfs verlammen. In de cosmetische branche wordt dit goedje in kleine hoeveelheden ingezet om er zo voor te zorgen dat je rimpels verdwijnen of minder worden. Daarnaast wordt botox ook ingezet om medische redenen. Zo kan het bijvoorbeeld ingezet worden om migraine te verminderen of extreem zweten te verhelpen.

Hoe lang werkt botox?

De effecten van botox zijn helaas maar tijdelijk. In principe heb je ongeveer drie tot twaalf maanden plezier van je botox behandeling. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om langer profijt te hebben van de behandeling die je hebt gedaan.

Dé tip om langer plezier te hebben van een botox behandeling

De juiste skincare is en blijft een must, ook na je botox behandeling. Je huid ziet er dan wel uit alsof je een aantal jaren jonger bent, maar dit theoretisch gezien niet het geval. Het is dus wel belangrijk dat je je huid goed blijft verzorgen. Hierbij is een goede SPF onmisbaar. Ja, je leest het goed. Zonnebrand kan ervoor zorgen dat de botox langer intact blijft. Wanneer je wordt blootgesteld aan UV-straling, heeft dit impact op je huidcellen én op de botox. Smeren dus!

Lees ook: Fillers of botox: dit is wat je moet weten als je een cosmetische behandeling ondergaat