Het weekend zit er weer op en we kunnen er weer een weekje tegenaan. Toch zijn de maandagen altijd wel vermoeiend dus wat is er nou fijner dan je maandag af te sluiten op de bank met een film? En om iets specifieker te zijn, een film met hot shot Brad Pitt? Netflix heeft een aantal klassiekers van Brad die je vooral een keer gezien moet hebben.

brad pitt FEM FEM

Sleepers

Deze Amerikaanse misdaadthriller uit 1996 is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lorenzo Carcaterra. Een verhaal over 4 jonge jochies die zich vooral bezig houden met het plegen van kruimeldiefstallen. Echter gaat het een keer per ongeluk bijna mis waardoor de jongens in een jeugdtehuis terechtkomen waar ze alles behalve rechtvaardig worden behandeld. Tien jaar later is het tijd voor wraak…

Meet Joe Black

De verhaallijn klinkt ietwat apart omdat de personage van Brad Pitt (Joe Black) ‘De Dood’ speelt. Bill, een doodgewone man gespeeld door Anthony Hopkins, krijgt plotseling te maken met een stem in zijn hoofd die zichzelf voorstelt als ‘De Dood.’ Maar het blijft niet alleen bij een stem. De Dood kruipt in het lichaam van Joe Black en de twee mannen maken een deal. Maar kan Joe zich aan die deal houden na het ontmoeten van de dochter van Bill?

Legends Of The Fall

Legends of the Fall is een waargebeurd drama uit 1994 en vertelt het verhaal van de familie Ludlow. Ook hier zien we acteur Anthony Hopkins, de vader die in zijn eentje drie zoons moet opvoeden. De drie Ludlow jongens hebben een fijne band maar zijn ook sterke individuen. Wanneer één van de broers thuiskomt met Susannah, zijn verloofde, zijn de andere broers ook helemaal weg van haar. De vraag is: kan ze de charmante broers weerstaan en blijft ze trouw aan haar verloofde?

The Big Short

In deze film draait alles om de crisis die zich afspeelde van 2007 tot en met 2012. Hier wordt de financiële crisis belicht uit het perspectief van vier buitenstaanders, waaronder Brad Pitt. Daarnaast zijn ook Ryan Gosling, Steve Carell en Christian Bale zien in deze film. Deze vier mannen zien iets wat de rest van de wereld niet ziet: de toekomstige instorting van de wereldeconomie. Zo proberen ze er alles aan te doen om de crisis te voorkomen.

Fury

En we sluiten af met de film Fury. Het speelt zich af aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Wardaddy (Brad Pitt) heeft de leiding over een vijfkoppige tank-crew die een levensgevaarlijke actie moeten ondernemen. Ook al zijn ze in de minderheid, ze hebben er alles voor over om nazi-Duitsland binnen te dringen en ze af te maken.

Mocht je bovenstaande films allemaal al een keer gezien hebben dan hebben we nog een filmtip voor jullie: Wine Country. Met deze film eindig je op hysterische wijze de maandag.