“Vaxxed and Waxed” is de nieuwe Hot Girl Summer trend. We willen er deze zomer natuurlijk allemaal smooth bijlopen na een winter van alleen zitten op de bank. Hier en daar hebben we onze verzorging wat verslonsd, want laten we eerlijk zijn: voor wie zouden we continu glad moeten zijn als we ons huis niet uitkomen?

Inmiddels is het zomer en mogen de bikini’s weer uit de kast gehaald worden. Een Brazilian wax is daarom dé perfecte oplossing als je van al je haar (en dan bedoelen we ook echt ál je haar) af wilt zijn! Al het haar in de schaamstreek wordt verwijderd d.m.v. het gebruik van wax. Je verlaat in een kwartiertje de salon volledig kaal (full Brazilian) of met een streepje. Dat scheelt je veel bultjes, irritatie en vooral gedoe.

Awkward!

Veel vrouwen vinden het idee van een Brazilian wax ongemakkelijk. Moet ik mijn onderkleding dan hélemaal uitdoen? Hierin kunnen we kort in zijn: ja. Je kunt natuurlijk niet waxen wanneer je je ondergoed nog aan hebt. Geen zorgen: de medewerksters in de salons hebben echt álles al gezien, dus zullen nergens vreemd van opkijken. Ze zullen hun uiterste best doen om je op je gemak te stellen en de behandeling zo snel mogelijk te laten verlopen.

Met de billen bloot

Tijdens een Brazilian wax wordt al het haar in de schaamstreek verwijderd: inclusief schaamlippen en tussen je billen. Hiervoor zal je je lichaam dus in wat ‘vreemde’ houdingen moeten leggen. Kijk vooral niet raar op wanneer je op je buik wordt gelegd om vervolgens met je handen je billen naar de zijkant te duwen. Evenals het in de lucht gooien van je benen om in alle hoekjes te komen. Enkele lenigheid is hier een pré.

Veel vrouwen vragen zich af hoe pijnlijk waxen nou écht is. Dit verschilt natuurlijk per persoon, maar over het algemeen is het goed te doen. Mocht je een lage pijngrens hebben, dan kan je altijd van tevoren een paracetamol innemen. Of je afspraak plannen na een boozy brunch op zondag. Thank us later!

Tot slot de vraag die niemand durft te stellen: mag ik direct seks hebben na het waxen? Over het algemeen kan dit geen kwaad. Als je huid wat rood of geïrriteerd is, dan is het misschien fijner om een dagje te wachten. Als je voor de eerste keer gaat waxen is het daarom slim om de afspraak een dag vóór je date te plannen. Zo kan je huid goed tot rust komen.

Lees ook: Het is rokjesseizoen! Zo krijg jij in een handomdraai de mooiste benen