We kennen allemaal die plaatjes wel van hoe vrouwen en mannen omgaan met een break-up. Vrouwen die de eerste weken ontroostbaar zijn maar met wie het daarna wel weer goed gaat, terwijl het bij mannen juist net andersom is. Kortom, gedumpt worden blijft pijnlijk maar dit schijnt de beste manier te zijn om ermee om te gaan.

over break-up heen komen FEM FEM
Foto via Pexels

Logisch dat je zoekende bent naar afleiding wanneer je bent gedumpt. Opeens sta je veel meer in de sportschool, ben je met je vriendinnen of ben je alles wat je maar kan kijken op Netflix aan het bingen. Maar heb je je ooit afgevraagd wat de wetenschappers je zouden aanraden?

De uitkomst

Volgens een onderzoek van The Uniersity of Colorado Boulder moet je gewoon iets gaan doen waarvan je denkt dat het helpt – dan helpt het waarschijnlijk ook. Ja, klinkt behoorlijk vaag ja maar wacht, laten we het iets beter proberen uit te leggen.

Het onderzoek

Veertig vrijwilligers die in de afgelopen 6 maanden waren gedumpt werden onderlegd aan een brain test. Ze moesten allemaal een foto meenemen van hun ex en een foto van een gewone vriendin. Vervolgens werd er een MRI gemaakt van de vrijwilligers terwijl ze naar beide foto’s keken.

Na de MRI kregen de vrijwilligers een neusspray. Tegen de ene helft van de vrijwilligers werd gezegd dat dit een spray was die de emotionele pijn kon verzachten en tegen de andere helft werd de waarheid verteld: dat het een doodnormale neusspray was. Tegen degene waartegen werd verteld dat het een verzachtend middel was bleek dat ze minder emotionele pijn voelden terwijl ze naar hun exen keken, in vergelijking met de vrijwilligers die wisten dat het een normale neusspray was.

De conclusie

Ja, het onderzoek klinktover break-up heen komen FEM FEM ingewikkeld maar de conclusie is dus dat positieve gedachten je helpen om over een break-up heen te komen. Wanneer je gelooft dat er bepaalde activiteiten zijn die je helpen om over een break-up heen te komen, dan helpen die waarschijnlijk ook echt.

Lees hier over nog meer tips om over je break-up heen te komen.