Héérlijk zo’n broodje knak met een dikke klodder mosterd. Maar gezond is het natuurlijk niet. Nu hebben we ook nog eens slecht nieuws voor alle knakworst-liefhebbers. Volgens onderzoek kost elk broodje knakworst je 35 minuten van je leven. Holy moly..

broodje knakworst

Elk broodje knakworst kost je 35 minuten van je leven

Volgens een studie van de University of Michigan School of Public Health is een broodje knakworst een stuk slechter dan we dachten. Dit geldt trouwens ook voor een broodje hotdog. Wat blijkt? Elk broodje knakworst kost ons 35 minuten van ons leven. Dit zagen we niet aankomen! En om dan te bedenken dat we er zonder moeite twee of drie achter elkaar naar binnen werken..

Waarom is knakworst ongezond?

Het blijkt dus dat knakworst nog ongezonder is dan dat we dachten. Dit ondervonden de onderzoekers van de  University of Michigan School of Public Health. Zo zitten er 80 calorieen in één knakworst, maar dat is niet alles! Je broodje knak wil je natuurlijk wel royaal beleggen. Dat betekent minimaal twee worstjes en een overvloed aan sauzen en toppings. Mosterd, ketchup, mayo, gebakken uitjes..

Afvalvlees

Eigenlijk is een broodje knakworst super duurzaam (grapje natuurlijk) want hij wordt van afvalvlees gemaakt. Dit is alleen niet zo gezond voor je. Daarnaast zitten er nog een tal val kleurstoffen en andere ‘slechte’ stoffen in de knakworst. Deze stofjes worden toegevoegd om ze langer houdbaar te houden en om de smaak te verbeteren. Als we dit zo horen verbaast het ons niets dat ieder broodje knakworst ons leven een stukje korter maakt.

Balans

Als we dit eerder hadden geweten dan hadden we misschien wel twee keer nagedacht voordat we een broodje knak naar binnen werkte. Toch is er niks mis met een knakworst op z’n tijd. Het gaat uiteindelijk namelijk allemaal om de juiste balans. Wat raden de onderzoekers aan? Als je toch dat broodje knak wilt eten, eet dan twee keer zoveel groenten en fruit. Hiermee kun je je leven ‘verlengen’. Dus, probleem opgelost!

Lees ook: 7 stiekeme dikmakers die jij iedere dag eet