Heb jij alweer een kappersbezoek gepland staan, maar weet je nog niet zo goed welke kleur je wil? Of twijfel je al een tijdje tussen blond en bruin haar? No worries, wij hebben dé perfecte middenweg gevonden: bronde.

Bronde

Mocht je de term nog nooit eerder hebben gehoord, klinkt bronde misschien een beetje gek. Maar het is een ontzettend mooie kleur! Is het blond? Is het bruin? We weten het niet precies, het is namelijk de perfecte combinatie van beiden. We zien de haarkleur al bij onze favoriete celebs en is de perfecte kleur voor in de herfst. Also, het is geweldig voor alle mensen die net zo besluiteloos zijn als wij en niet kunnen kiezen!

Het licht

Het mooie aan bronde is dat je haarkleur verandert, afhankelijk van hoe het licht valt. Over het algemeen is het namelijk een subtiele bruine kleur, met vervaagde highlights. Maar zodra je in het zonlicht stapt lijkt je haar ineens een stuk blonder. Haarstyliste Harriet Muldoon omschrijft het als een ‘dimensionele kleur waar het alleen blond is als het licht erop schijnt’.

De hype

Seniz Alkan, colour director, legt uit dat mensen zo’n fan zijn van de look omdat het er effortless, maar supermooi uitziet. Daarnaast staat deze kleur bijna iedereen ontzettend mooi, waardoor het een ‘veilige’ keuze is. “De combinatie van de kleuren zorgt voor warmte in je gezicht en is een geweldige kleur om in de herfst te dragen”, legt Seniz uit.

DIY

Vind jij het spannend om andere mensen aan je haar te laten zitten? Dan denk je er misschien over om je haar thuis bronde te verven, maar dit wordt sterk afgeraden. Omdat je de verschillende kleuren goed moet laten samensmelten, heb je hier professionele technieken voor nodig. Dit is dus heel moeilijk om thuis te doen. Breng dus een bezoekje aan de kapper om zeker te zijn dat het er goed uit komt te zien.

Lees ook: Crochet blonde is dé haarkleur deze herfst en dit weten we erover