Het is nu officieel herfst en dat betekent dat er ook weer een aantal nieuwe trends op zullen duiken. Wil jij je haar deze herfst een make over geven? Dan is crochet blonde misschien wel dé kleur waar je voor wilt gaan. Dit is namelijk de meest populaire haarstijl deze herfst en wij vertellen je alles dat je erover moet weten!

Crochet blonde

De temperaturen zijn snel gedaald en we hebben onze favoriete truien alweer uit de kast moeten halen. Niet alleen de items in je kledingkast deze herfst veranderen; ook haarkleuren gaan met de tijd mee. En dé kleur van deze herfst is crochet blonde. Wat dit precies betekent? De naam zegt het eigenlijk al.

“Gebreide kleding heeft veel textuur vanwege de vorm en het vakmanschap, maar als je goed naar de wol kijkt, zie je dat verschillende hoge en lage tinten een enkele kleur vormen – gehaakt blond is gebaseerd op hetzelfde principe”, legt Christel Barron-Hough uit, de oprichter en creative director van STIL, die deze term heeft bedacht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @annaewers

Christel legt uit dat beige-, crème- en goudtinten gelaagd over elkaar in je haar voor een brei-achtige textuur zorgen. Hierdoor krijg je meer dimensie in je haar en zal het er super mooi uitzien. “Het is geïnspireerd op de nieuwste breimode zoals te zien op de catwalk bij Chanel, Louis Vuitton en Yohji Yamamoto onder andere”, legt Christel uit.

Verschil met een balayage

Deze trend klinkt misschien hetzelfde als een balayage, maar dit klopt niet. Een balayage bestaat namelijk uit highlights. “Terwijl technieken zoals balayage zijn ontworpen om een ​​duidelijk contrast te creëren, vooral tussen de roots en de punten van het haar, is crochet blonde ontworpen om het tegenovergestelde te doen”, aldus Christel. Wanneer je crochet blonde haar wil, worden hier folies voor gebruikt. “Hierdoor lopen de tonen en texturen mooi in elkaar over.” Het resultaat van crochet blonde zal het best te zien zijn op middellang tot lang haar.

Heb jij van jezelf al blond haar? No worries, ook jij kan je haar gewoon crochet blonde krijgen. Jouw kapper zal dan bepaalde lokken wat lichter maken en aan andere lokken juist wat meer warmte toevoegen. Heb jij juist donker haar? Dan zal het wellicht wat langer duren voordat jouw haar écht crochet blonde is. Misschien zal je het zelfs meerdere keren moeten bleken voordat je het gewenste resultaat krijgt.

Crochet blonde onderhouden

Heb jij je haar geverfd en wil je de kleur goed onderhouden? Dan is het belangrijk dat je je haar goed verzorgt, omdat blonderen schade kan veroorzaken. Als je uitgroei wil voorkomen is het verstandig iedere acht tot tien weken een bezoekje aan je kapper te brengen. Daarnaast is het ook verstandig om een zilvershampoo te gebruiken; zo voorkom je dat het geel wordt. Ook zijn er andere haarproducten die je haar beschermen tegen verkleuring door bijvoorbeeld UV filters; dit is ook een goede investering.

Daarnaast is het belangrijk voorzichtig te zijn met hitte – denk aan je föhn en styling tools. “Veel hitte kan de mooie ondertoon van je blonde haar beschadigen”, legt Christel uit. Ondanks het dus nogal want moeite is om te onderhouden, is de kleur het helemaal waard. “De blonde kleuren worden zo gezet dat het goed bij je huidskleur past, omdat je met de warme en koele ondertonen kan spelen.” Iedereen kan deze prachtige coupe dus rocken!