Eten bij buikgriep? Liever niet, hoor ik je denken. Helaas is het toch belangrijk om te doen. Ons lichaam heeft behoefte aan voldoende voedsel en water om jou beter te maken. Maar wat voor voedsel kan mijn maag verdragen wat er niet meteen uitkomt? Wij zetten de beste tips op een rijtje, zodat jij snel weer de oude bent!

Sick woman in bed

Soep

Geen zin in eten? Kies dan voor een kopje soep! Het helpt je vochtbalans op peil te houden en zorgt ervoor dat je je vitamines binnenkrijgt. Als je niks binnen kan houden kun je het beste kiezen voor een lichte soep. Denk bijvoorbeeld aan heet water met een bouillonblokje. Slurp rustig en probeer niet te overhaasten. Je maag is namelijk van slag en je wilt natuurlijk wel alles binnenhouden.

Drink veel water

Het ging toch over eten? Klopt. Water kan alleen echt niet in dit rijtje ontbreken. Het is het ideale medicijn om je snel weer beter te laten voelen. Je lichaam verliest ontzettend veel vocht en het is belangrijk dat je genoeg drinkt om niet uit te drogen. Bouw het rustig op en neem steeds kleine slokjes. Je kunt het beste ‘gewoon’ water drinken en zeker geen frisdranken en sapjes. Drinken is nóg belangrijker dan goed eten, omdat uitdroging ontzettend snel plaatsvind bij buikgriep.

Vermijd vet eten en vezels

Het is heel belangrijk om vet eten en vezels te vermijden. Dit zorgt namelijk voor veel prikkels en daar heeft je buik echt geen zin in. Als het goed is, heb je hier helemaal geen zin in, maar toch. Vet eten irriteert je spijsverteringskanaal en dit zou je niet beter laten voelen. Vezelrijke producten kun je ook beter vermijden. Ze zorgen voor veel prikkels in je maag. En ohja! Koffie kan je ook beter vermijden, want dit zorgt voor dezelfde prikkels.

Gember

Gember neutraliseert je maag en zorgt ervoor dat je misselijkheid verdwijnt. Koop een stuk gember en gooi het in je thee. Wedden dat je je gelijk een stukje beter voelt?

Witte rijst en wit brood

Volkorenproducten kun je het beste vermijden, maar witte rijst en wit brood zijn juist wel goed. Ze hebben een licht constiperend (verstoppend) effect. Als je je iets beter voelt kan je er een beetje groente doorheen gooien om het iets meer smaak te geven.

Yoghurt

Eet yoghurt! Het zorgt ervoor dat je darmflora herstelt, is licht voor de maag en het geeft je energie. Doe nog één of twee dagen nadat je je weer een beetje beter voelt rustig aan. Je maag heeft namelijk even tijd nodig om te herstellen.

Lees ook: verbeter je weerstand met deze tips.