Heb jij een Sunday brunch op de planning staan, maar heb je geen idee wat je mee moet nemen? Probeer deze summery cake met Aperol eens. Deze cake is geïnspireerd op ons favo drankje, en is weer eens wat anders dan de standaard scones met jam.

Aperol-cake
Bron: favorflav

Wanneer je door Italiaanse straatjes loopt, zie je genoeg mensen op het terras zitten met een Aperol Spritz: een zomers drankje gemaakt met Aperol, prosecco en bruiswater. Het drankje heeft een oranje kleur, bitterzoete smaak en is perfect als boozy dorstlesser in de zomer. Deze cake-variant is dan ook ideaal voor tijdens een zomerse brunch of picknick.

Wat heb je ervoor nodig?

  • Wat heb je e175 gram boter
  • 1 eetlepel Aperol
  • Halva theelepel amandelextract
  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • 1 sinaasappel
  • 75 gram amandelmeel
  • 225 gram lichtbruine suiker
  • 2 eiwitten
  • 5 eetlepels
  • 2 eetlepels citroensap
  • 125 gram suiker

Hoe maak je de Aperol-cake?

Tijd om te beginnen… Als eerste verwarm je de oven voor op 170 graden. Zorg ervoor dat je de cakevorm al insmeert met boter en klaarzet. Leg ook een strook bakpapier over de bodem van de vorm. Nu is het tijd om de boter, suiker, Aperol, amandelextract, sinaasappelzest sinaasappelsap, een heel ei en een eidooier door elkaar te mengen. Meng het door elkaar tot het een beetje licht en schuimig begint te worden. Als je dit hebt is het tijd om de bloem en het amandelmeel toe te voegen aan het beslag. Vervolgens moet je de drie eiwitten opkloppen. Deze voeg je daarna voorzichtig toe aan het beslag. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk lucht in het beslag houdt. Nu is het tijd om het beslag in de beslagkom te doen. Doe hem voor 1 uur en 10 minuten in de oven tot hij gerezen is. Kijk met een houten prikker of het beslag klaar is.

De cake is bijna klaar. Prik in de cake wanneer hij nog warm is. Vervolgens doe je twee eetlepels Aperol over de cake heen. De rest van de Aperol kun je roeren met wat citroensap. Doe hier ook wat suiker door heen zodat het een wat dikkere structuur krijgt. Doe dit mengsel op de cake en laat het afkoelen. Mmm…

Nu is hij helemaal klaar om van te genieten! Ga jij hem maken?

Lees ook: Het hemelse recept voor Baileys-brownies