Het wordt steeds eerder donker, de temperaturen gaan omlaag en de truien mogen weer uit de kast gehaald worden. We nemen afscheid van de zomer en gaan langzaam richting de herfst. Buiten het feit dat we toch écht liever genieten van zomerse temperaturen, heeft het nieuwe seizoen ook zijn fijne kanten. Zo kunnen we namelijk weer genieten van ons favoriete herfstdrankje: de Pumpkin Spice Latte!

Natuurlijk is het eens in de tijd goed om jezelf even lekker te verwennen. Bestel gewoon dat taartje bij de koffie omdat je daar zin in hebt, of tik een paar zoete cocktails achterover met je vriendinnen. Maar misschien moet je tóch even twee keer nadenken voor je een PSL bestelt. Hij is namelijk niet erg vriendelijk voor de lijn.

Starbucks Pumpkin Spice Latte

De meeste mensen zullen de Pumpkin Spice Latte kennen van hun bezoekjes aan de Starbucks. Goed nieuws: hij is vanaf nu weer te verkrijgen bij het Amerikaanse koffiehuis! Maar wat gaat er eigenlijk in dit herfstige en aromatische drankje? Een PSL bestaat uit een shot espresso, gestoomde melk en een smaakcombinatie van pompoen, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Om het feest af te maken wordt hij getopt met een flinke toef slagroom en echte poempoentaart kruiden. Yum! 

De calorieën in een PSL

En dan nu het minder leuke deel: die verdomde calorieën. Wanneer je een Grande PSL bestelt zal hij al snel 390 calorieën en 50 gram suiker bevatten. Wow! Dat is nog meer dan een stuk appeltaart. Heb je tóch zin in dit drankje, maar niet in de bijhorende suikers? Een Short Pumpkin Spice Latte bevat slechts 210 kcal. Win-win!

Skinny Pumpkin Spice Latte

Let je op de lijn en wil je toch genieten van dit hartverwarmende drankje? We got you! Je kunt de PSL namelijk ook ‘skinny’ bestellen. Vraag om een Pumpkin Spice Latte met magere melk en zonder slagroom. Een Grande PSL heeft dan nog (maar) 260 kcal in plaats van 390. Voor een zuivelvrij alternatief kun je ook voor amandelmelk vragen. Er zitten dan nog maar 230 calorieën in je favo drink!

Lees ook: Pumpkin Spice lover? Dan is deze Pumpkin Spice cocktail voor jou gemaakt