We hebben deze beroemde klassieker maandenlang moeten missen, maar hij is er eindelijk weer! De Pumpkin Spice Latte van Starbucks. Even better, dit jaar ook in een vegan variant!

@starbucksptg
@starbucksptg

Wat is het?

Voor iedereen die geen enkel idee heeft wat ze zich moeten voorstellen bij de Pumpkin Spice Latte, even een korte uitleg. Deze heerlijke herfsttopper is een combinatie van espresso, pompoentaart saus en gestoomde melk wat vrijwel altijd afgetopt wordt met slagroom, pompoentaart kruiden, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Yummy!

Vegan vegan

Voor de vegans onder ons is er ook goed nieuws! Doordat de unieke Pumpkin Spice Latte-saus zuivelvrij is en gecombineerd kan worden met melkalternatieven zoals amandel- of haver, is het drankje ook als vegan variant te bestellen. Helaas moet je de slagroom topping dan wel achterwegen laten…

De ultieme herfstkoffie

Je kunt deze klassieker ook bestellen in een Pumpkin Spice Frappuccino. Deze variant is wat frisser, perfect voor de nazomerdagen. Voor de regenachtige ochtenden zijn er naast de Pumpkin Spice Latte ook andere herfstfavorieten, zoals de Mocha Praline Macchiato voor de chocolade fans! Kortom: deze koffie past perfect bij het Nederlandse wisselvallige herfstweer. Dus waar wacht je nog op? Treat yourself!

Lees ook: Science says: mensen die koffie drinken leven langer