Het lijkt tegenwoordig wel alsof we overal fitgirls zien die dagelijks in de sportschool te vinden zijn, om aan dat perfecte lichaam te werken. Ze doen dagelijks squats, krachttraining en cardio oefeningen. En wij? Wij hebben een drukke baan waarnaast we eigenlijk ook tijd moeten maken voor sporten, maar helaas zijn er zoveel andere leuke dingen om te doen. Dingen als Netflix en slapen of eigenlijk: niks doen. Nu blijkt dus dat we met ‘niks doen’ ook calorieën kunnen verbranden. Zo vertelde wij jou al eerder dat je in bad calorieën verbrandt, maar er zijn nog veel meer dingen waarmee jij onbewust een fitgirl bent. Naja soort van fitgirl dan.

Calorieën verbranden met niks doen FEMFEM

Of je even je mond kunt houden

Praten doen we het liefst de hele dag door. We praten tegen onze collega’s, partner, tegen mensen op straat, mensen achter de kassa en ga zo maar door. We praten gewoon nogal veel, soms zoveel dat ons gevraagd wordt of we voor een paar seconden ons mond kunnen houden. Stiekem niet, want met een uur lang praten per dag verbrand je ongeveer 50 calorieën. Waar al dat gepraat wel niet goed voor kan zijn.

Blijf vooral lekker typen

Typen is eigenlijk vergelijkbaar met praten naar mijn mening, je typt wat je normaal gesproken zou vertellen. We typen de hele dag door via WhatsApp, we maken verslagen, beantwoorden mailtjes en soms tikken we maar wat op google om de verveling te voorkomen. Kijk nooit meer op tegen een groot verslag typen, want je verbrand hier namelijk calorieën mee! Als jij 4800 woorden typt verbrand je tweehonderd calorieën, blijf vooral lekker typen dames!

Liggend en kijkend afvallen

Herkennen jullie jezelf ook in het feit dat je na een lange dag thuis komt en meteen neerploft op de bank? Lekker je favoriete serie kijken en een beetje eten, soms helaas opstaan voor de wc en je eigenlijk schuldig voelen omdat je weer niet bent gaan sporten. Iedere dag weer hetzelfde liedje, toch blijkt dat je met liggen op de bank ook calorieën verbrandt. Honderd calorieën verbranden klinkt niet als een fitgirl doel, maar als we dit kunnen bereiken met niks doen, prima. Beetje liggen en genieten van je favoriete serie, laat de avond maar komen. Je verbrand namelijk 100 calorieën met 100 minuten liggen.

Laat staan dat je staat

Laatst ben ik er dus achtergekomen dat ik staan echt haat. Je staat maar een beetje stil en doet niks, terwijl je in deze tijd zoveel leukere dingen kunt doen. Je staat in een trein die net een tikkeltje te vol is, je moet wachten op die ene vriendin die altijd te laat is (staand) en zelfs staan op een foto vind ik eigenlijk stom. Toch moet ik deze houding misschien gaan aanpassen, want met staan verbrand je 114 calorieën per uur.

Letterlijk niks doen

Het wordt steeds beter, je verbrand zelfs calorieën door letterlijk niks te doen. Slapen moet iedereen en de een wat meer dan de ander. Komt het nu even mooi uit dat ik heel goed kan uitslapen. Hoeveel je hier verbrand verschilt per persoon, het hangt namelijk af van je gewicht. Vermenigvuldig je gewicht met 0,9 en je weet hoeveel jij tijdens jouw nachtrust verbrand.

Het zijn misschien niet de hoogste getallen die je verbrandt, maar het laat wel zien dat je met niks doen ook calorieën verbrand. Je hoeft niet iedere dag in de sportschool te staan, maar ben jij toch een echte sporter, lees dan vooral dit artikel:

Zo krijg jij ook tijdens deze koude, donkere dagen motivatie om te sporten.