Ben jij ook te lui om naar de sportschool te gaan, maar wil je toch calorieën verbranden? Dat kan! Uit onderzoek van Dr. Steven Faulkener blijkt namelijk dat een bad nemen gezonder is dan fietsen. Je hoeft alleen maar het bad te vullen met heet (!!) water en te ontspannen, heerlijk toch?

in bad is gezond

Think again…

Het onderzoek heeft plaatsgevonden op de universiteit van Londen, waaraan 10 mannen meededen. Deze mannen moesten voor het eten een uur in een warm bad of een half uurtje intensief fietsen. Als je het mij vraagt is deze keuze makkelijk gemaakt, ik zou namelijk voor het eerste kiezen. Wanneer je logisch nadenkt of niet eens nadenkt ga je er meteen vanuit dat het fietsen beter voor je is. Fout gedacht! Uit dit onderzoekt blijkt dat de mannen die het bad hadden genomen een 10% lagere bloedsuikerspiegel hadden dan de fietsende mannen.

Let wel op: het gaat hier namelijk om een heet bad, laat hem vooral niet koud worden. In een heet bad verbrand je 126 calorieën per uur, wat gelijk staat aan een half uurtje wandelen. Dit is meer dan een half uur intensief fietsen, maar juich niet té vroeg… Een uur in bad is goed voor je bloedsuikerspiegel en je verbrand enige calorieën, maar je conditie gaat er niet op vooruit. Dus behoud je dagelijkse beweging, want van in bad ligger word je niet fit.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Skins Cosmetics (@officialskinscosmetics) op

Lees ook:

Wil jij afvallen? Eet dan chocoladetaart als ontbijt.