Vooral wanneer je een beroep hebt waardoor je veel moet zitten kan het snel gebeuren dat je meer calorieën binnenkrijgt dan je verbrand. Hoewel dit helemaal niet erg hoeft te zijn, kan het toch fijn zijn om je metabolisme een kleine boost te geven. Daarom zetten wij een aantal tips voor je op een rijtje; hiermee kun je calorieën verbranden zonder te sporten.

Disclaimer: het is belangrijk dat je dagelijks genoeg calorieën binnenkrijgt, deze heb je namelijk nodig om te overleven. Als je te weinig calorieën binnenkrijgt kan dit mega slechte gevolgen hebben voor je lichaam. Neem deze tips dus met een korreltje zout.

Calorieën verbranden zonder te sporten

De kleine dingen die je doet kunnen een groot verschil maken. Non-exercise activity thermogenesis (NEAT) is de energie die je verbruikt op een andere manier dan eten, slapen of sporten. Amanda Lee, één van Kourtney Kardashians personal trainers, zegt dat alleen rondlopen – of zelfs stilstaan – tijdens het bellen, appen of e-mailen al een verschil kan maken.

Ook zou je kunnen investeren in een active chair. De naam zegt het eigenlijk al: dit is een bureaustoel die ervoor gemaakt is om in te bewegen. Denk aan ronddraaien, leunen of andere bewegelijke trekjes. Waar dit voor normale bureaustoelen soms slecht voor de stoel kan zijn, zijn dezen ervoor gemaakt.

Spice it up

Volgens Amanda is een andere goede tip om cayennepeper door je eten te doen. “Deze kruid geeft je metabolisme een boost en verminderd je eetlust tegelijk”, legt ze uit. Win-win!

Cafeïne

Nog een tip, die voor de meeste van ons niet moeilijk zijn om te volgen, is voldoende cafeïne drinken. Cafeïne kan bijdragen aan de hoeveelheid calorieën die je verbrand terwijl je niet beweegt. Lust je geen koffie? Dan kun je ook cafeïne binnenkrijgen door bijvoorbeeld matcha te drinken. Ook in bepaalde theesoorten zit cafeïne!

Kijk een enge film

Eén van onze favo tips, al helemaal met Halloween dat ‘om de hoek’ staat, is het kijken van een enge film! “Bang zijn brengt je hartslag omhoog en stimuleert de aanmaak van adrenaline, wat ervoor zorgt dat je makkelijk calorieën verbrand”, legt Amanda uit. Wij gaan vanavond een horrormarathon doen.

Pak je toys erbij

Wist je dat het bereiken van een hoogtepunt zo’n 60 tot 100 calorieën kan verbranden? Pak je satisfyer er dus maar bij 😉