jealous weekends k x1sllqfyo unsplash

Deze 5 boeken helpen je meer geld te verdienen

Career14 apr 2020, 15:48 doorNadja Knol
Goede kennis over financiën is ontzettend mooi meegenomen. Wanneer jij hier veel over weet, wordt het ook makkelijker om meer te verdienen. Wanneer jij niet precies weet wat je aan het doen bent op financieel gebied, wordt het ook lastiger om hierin te groeien. Kennis opdoen is daarom heel belangrijk. Boeken over dit thema kunnen je hierbij helpen. Daarom hebben wij vijf boeken voor jou op een rijtje gezet, zodat jij straks extra tevreden bent met die cijfertjes op je bankrekening!
woman in front of her computer 3059745

De financiële detox

Je administratie bijhouden, het klinkt zo stoffig. Toch kan dit héél wat voor jouw portemonnee doen. In de financiële detox kom je er aan de hand van vragen precies achter waar jouw geld elke maand naartoe vliegt en of je goed bezig bent. Jij krijgt een kijkje in jouw eigen uitgaven. Vragen als 'Hoe motiveer jij jezelf om te sparen?' helpen jou bij het krijgen van inzicht. Daarnaast ga je een detox doen, zoals de titel al zegt. Een leuke uitdaging voor jezelf waarbij je allerlei opdrachten gaat doen.

Een werkweek van vier uur

Dit revolutionaire boek wijst je de weg naar een nieuw leven met weinig werkuren maar wél veel vrije tijd en geld. Timothy Ferriss, de schrijver van het boek, legt uit dat je niet langer moet wachten. Zeker niet in deze tijden van economische onzekerheid. Het achterhaalde idee van 'eerst werken, dan leven' heeft hij ingeruild voor eenrijker leven in het nu. Ook jij kunt dit. Of je nu een wereldreis wil maken, een maandsalaris van heel wat nullen wil krijgen met zo weinig mogelijk inspanning, het boek 'Een werkweek van vier uur' geeft je het antwoord.

Broke Millennial takes on investing

Dit boek is voor iedereen die dat laatste zetje nodig heeft om te gaan investeren of beleggen. Wanneer jij als millennial wilt gaan investeren of beleggen, stuit je vaak als allereerst op het probleem; waar moet je beginnen? Er is namelijk een groot gebrek aan informatie die jou hulp bieden voordat je ergens in gaat investeren. Vragen als 'Moet ik investeren terwijl ik nog studieleningen afbetaal?' of 'Waar kan ik online zoeken naar beleggingsadvies?' worden allemaal beantwoord.

Wat en hoe met geld

Patrick Beijersbergen legt in 'Wat en hoe met geld' tien onderwerpen uit die elke Nederlander zou moeten weten, op financieel gebied. In één generatie zijn onze financiële mogelijkheden ontzettend veranderd. Vroeger kon je sparen, kocht je een huis en bouwde je een pensioen op. Daarnaast zijn er een aantal die aandelen hadden. Nu zijn de keuzes enorm toegenomen en weten sommigen niet meer wat zij allemaal kunnen doen met hun geld. Ons begrip ervan is wat vaag. Dit boek is dan ook voor iedereen die zich wil verdiepen in zijn of haar financiële toekomst. Iets wat misschien wat meer mensen zouden willen doen.

The Total Money Makeover

Wanneer jij Dave Ramsey, de schrijver van het boek, opzoekt op Google kom je bij een hele community van mensen die zichzelf uit de schulden werken, richting vermogen. In The Total Money Makeover leidt Dave je via kleine stappen richting een financieel goed leven. Wel is het gericht op Amerika, waar mensen veel meer schulden kunnen hebben, maar dit betekent niet dat jij het niet op jouw leven kunt toepassen. Het legt je in duidelijke stappen uit hoe je van blut naar rijk gaat, zo simpel als het klinkt. Ook helpt het je bij het omgaan met geld.