schermafbeelding 2022 09 11 om 231638

Deze kleur kleding kun je het beste dragen naar een sollicitatiegesprek

Career18 sep 2022, 17:45 doorRomy Nouwen
Wanneer je een sollicitatiegesprek hebt, is de kledingstress al snel aanwezig. Wat trek je nou precies aan? Een outfit kan meer over je zeggen dan je denkt. En dan voornamelijk de kleur van de outfit heeft meer invloed dan je zou verwachten. Deze kleur kleding kun je het beste dragen naar een sollicitatiegesprek.
schermafbeelding 2022 09 11 om 231638
Bron: Pinterest

Uiterlijk zegt meer dan je denkt

Een groot deel van de recruiters maken al binnen een minuut de beslissing of ze je wel of niet geschikt vinden voor de baan. Dit is dus eigenlijk het bewijs dat ook uiterlijke kenmerken een grote invloed hebben op de uitkomst van een sollicitatiegesprek. Het is dan ook zeker de moeite waard om veel tijd te steken in je uiterlijk. Dat betekent dat een goed kapsel én een perfecte outfit dus echt van belang zijn.

Deze kleur kun je het beste dragen naar een sollicitatiegesprek

Er zijn natuurlijk onwijs veel outfits goed voor een sollicitatiegesprek. Zo kun je kiezen voor een mooie jurk, maar misstaat een pak ook zeker niet. Je moet wat dat betreft gewoon kiezen, waarin jij je het beste voelt. Wel is het belangrijk om te kiezen voor een outfit die de kleur blauw bevat. Blauw straalt namelijk vertrouwen, teamspirit en verantwoordelijk uit. Een mooi rijtje kenmerken waar recruiters vaak naar opzoek zijn.

Welke kleur kun je beter niet dragen?

Uiteraard is er ook een minder favoriete kleur onder de recruiters? Met oranje sla je al snel de plank mis en weet je misschien wel niet de juiste indruk te maken op de mensen tegenover je. Het zou zonde zijn als je hierdoor die droombaan misloopt. Laat de oranje kleding dus voortaan maar in de kast liggen, ook als dit je favoriete kleur is óf als deze kleur je goed staat.