screenshot 2021 02 18 at 105618

Dit zijn de meest voorkomende beroepen bij Nederlandse vrouwen

Career21 feb 2021, 12:00 doorSanne Hesseling
Doen wat je leuk vindt, wordt een steeds belangrijkere factor bij het kiezen van een opleiding en baan. Hoewel we niet meer willen spreken over ''mannenbanen en vrouwenbanen,'' hebben mannen en vrouwen vaak wel andere carrière wensen. Dit zijn de meest voorkomende beroepen bij Nederlandse vrouwen (we starten bij nummer 5, tot en met nummer 1)
screenshot 2021 02 18 at 105618
@suits

5. Arbeidsbemiddelaar

Uit de Loonwijzer Salaris Enquête is het beroep arbeidsbemiddelaar op de 5e plek gekomen van de meest voorkomende beroepen bij Nederlandse vrouwen. Als arbeidsbemiddelaar breng je werkgevers en werknemers met elkaar in contact. Daarnaast adviseer je werkzoekenden over baankeuzes, opleidingen en benodigde skills . Een mooi beroep voor vrouwen die communicatief sterk zijn!

4. Afdelingshoofd

Op de vierde plek is de functie afdelingshoofd gekomen. Hoewel de meeste managementfuncties nog gedomineerd worden door de mannen, vindt er wel een stijging plaats van het aantal vrouwen in een leidinggevende functie. Meer vrouwen promoveren van medewerker naar afdelingshoofd dan vroeger. En dat gaat natuurlijk gepaard met een mooie salarisverhoging!
werk2
@pinterest

3. Secretaresse

Ook op de derde plek in de lijst is weer een communicatief beroep te vinden: secretaresse. Niet alleen ben je als secretaresse meestal het aanspreekpunt voor klanten, je bent ook verantwoordelijk voor administratief werk als het bijhouden van de agenda, het notuleren van vergaderingen en het beantwoorden van e-mails. Je bent vaak het eerste gezicht dat de klant bij binnenkomst ziet!

2. Kantooradministrateur

De runner up van de lijst is het beroep kantooradministrateur. Ook dit beroep draait om het uitvoeren van administratieve taken van een bedrijf. Je houdt de zaakjes op orde en zorgt voor een overzichtelijke administratie!

1. Verkoopmedewerker

De nummer 1 op de lijst is het beroep verkoopmedewerker. Je verwelkomt klanten en geeft ze eerlijk en deskundig advies over hun aankoop. Naast een klantvriendelijke en charismatische houding, moet je ook genoeg kennis hebben over de producten die je verkoopt. Jij zorgt ervoor dat mensen met de juiste producten en een lach op hun gezicht de winkel uitlopen!
Ben jij nog op zoek naar jouw droombaan? Misschien zit hij hier wel bij!