Als klein kind zei je vast wel eens dat je droomde dat je ooit prinses zou worden, of een juf op de basisschool. En nu je ouder bent zijn er nog steeds banen waar je stikjaloers op bent. Nou willen we er niet voor zorgen dat je minder gelukkig bent met jouw huidige baan, maar we hebben een aantal beroepen gevonden waarvan je niet wist dat ze bestonden maar gegarandeerd onder het kopje ‘droombaan’ behoren.

droombanen FEM FEM

1. Plekkenvuller

Ooit bij de Oscars aanwezig willen zijn? Er zijn mensen die daar dus elk jaar te vinden zijn maar totaal niks met de filmindustrie te maken hebben. Dit zijn namelijk de mensen die betaald krijgen om stoelen te vullen. Ja, echt. Stel een celebrity zit ergens front row maar ze moeten heel even weg (naar bijvoorbeeld de wc) dan heb je iemand die tijdelijk op die plek gaat zitten zodat er geen lege plekken te zien zijn. Waar kunnen we ons aanmelden?

2. Nagellak namen bedenken

Als je in de winkel staat om nagellak uit te zoeken kijk je natuurlijk eerst naar al de geweldige kleuren. Maar heb je weleens gekeken naar die namen van bijvoorbeeld de nagellakken van OPI of Essie? Betaald krijgen om namen zoals ‘Pimp My Shrimp‘, ‘Deutsch You Want Me Baby?‘ en ‘Wooden Shoe Like to Know?‘ klinkt heerlijk.

3. Bruidsmeisje

Geen familie of vriendinnen die binnenkort in het huwelijksbootje stappen maar toch zin aanwezig te zijn bij een bruiloft dan hebben we de ultieme baan voor je: betaald krijgen om bruidsmeisje te zijn. Eigenlijk moet je het zo zien: je krijgt betaald om feest te vieren.

4. Eiland oppasser 

Betaald krijgen om op een eiland te passen klinkt eigenlijk iets te mooi om waar te zijn, maar toch bestaat het. Er zullen vast wel wat minder leuke taken bij komen kijken, maar als je elke dag vanuit je kantoor een prachtig uitzicht hebt over het strand, wil je toch niets liever dan dat?

5. Bedden testen

Hállo, droombaan! Sleeping for a living. Er bestaan dus serieus mensen die dit op hun cv hebben staan. Die gewoon hun huur kunnen betalen omdat zij bedden mogen uittesten. Het leven is oneerlijk…

6. Chocoladeproever

Last but not least: de hele dag verschillende smaken chocolade proeven. Volgens mij is het wel duidelijk waarom dit fantastisch klinkt.

Deze banen zijn wel even iets anders dan een negen tot vijf baan op kantoor achter een computer. Wist je trouwens dat te veel zitten effect heeft op het brein?