vrouw als baas

Volgens onderzoek brengt een vrouw als baas deze voordelen met zich mee

Career17 feb 2023, 10:43 doorAnne Dijkstra
Heb jij op je werk een vrouw als baas? Dan is, volgens experts, de kans groot dat je meer gemotiveerd bent om je werk te doen dan wanneer je baas een man zou zijn. Hoe dit in elkaar zit, leggen wij in dit artikel precies voor je uit!
vrouw als baas
Bron: Emily in Paris

Het onderzoek

In The State of the American Manager, een Gallup enquête, staat dat 33 procent van de mensen die voor een vrouw werken meer betrokken zijn in het werk dat ze doen. Bij de mensen die een man als baas hebben is dit 27 procent, er zit dus echt een verschil tussen. In het onderzoek kijken ze naar de betrokkenheid en het emotioneel verbonden zijn met de missie van het werk. Dit is bij vrouwen die voor vrouwen werken het hoogst, bij mannen die voor mannen werken blijkt de betrokkenheid het laagst. Nog eenwin voor de vrouwen dus!

Meer motivatie

Op de werkplekken waar een vrouwelijke baas rondloopt hebben mensen het idee dat ze meer gewaardeerd worden voor hun werk. Ook hebben ze het gevoel dat er dan iemand is die ze ook echt wil helpen in hun ontwikkeling.
En dat is niet het enige, uit onderzoek blijkt ook dat joufemale boss over het algemeen meer betrokken is bij het werk. Maakt niet uit hoe oud ze is of dat ze wel of geen kinderen heeft. Het blijkt dat wij vrouwen ons daar helemaal niks van aantrekken en gewoon keihard doorwerken. Dat noemen wij nou echt power vrouwen!

The future is female

Het aantal vrouwen in hoge functies gaat gelukkig elk jaar iets omhoog. Maar het is naar onze mening nog lang niet genoeg. In sommige bedrijven krijgen mannen nog steeds sneller een hoge functie puur omdat ze een man zijn.
Merk je dat dit op jou werk ook het geval is? Dan moet je misschien toch maar gaan nadenken over of dit het bedrijf is waar je voor wilt werken. Maar je kan het ook natuurlijk als een teken zien om hier iets aan te veranderen en jezelf naar de top brengen. Zo kunnen tips om meer zelfverzekerd te zijn op je werk al wonderen verrichten. Misschien heb je er iets aan in je strijd naar de top!