kantoorbaan

Dit verwacht je niet: zo vaak sta je op als je de hele dag op kantoor werkt

Career19 feb 2023, 14:45 doorAngela Badstuber
Een kantoorbaan, je zal vast denken dat het niet veel van je lichaam vraagt, aangezien je de hele dag op je bips achter je bureau zit. Maar wist je dat dit eigenlijk heel slecht voor je is? Wij leggen het je uit.
kantoorbaan
Bron: The Devil Wears Prada

Onderzoek

Bewegen is belangrijk, maar als je een kantoorbaan hebt dan is daar waarschijnlijk geen sprake van. Vaak hebben mensen lichaamsklachten, omdat ze de hele dag zitten en niet genoeg kunnen bewegen. Uit onderzoek blijkt dat als je een kantoorbaan hebt, dat je wel 40 keer per dag moet opstaan, of van houding moet veranderen. Dat is best veel, maar het is goed te doen.
Sta af en toe op om wat koffie of thee voor jezelf en je collega's te pakken. Als je naar het toilet moet, ga dan naar de wc op een andere verdieping (als het kantoor zo groot is dan) of loop een extra rondje. Wil je niet zo vaak van je bureau weglopen? Dan hebben wij nog een paar andere tips voor je.

Sta-bureau

Je zou je kunnen verdiepen in een sta-bureau. Langdurig zitten natuurlijk is niet goed voor je gezondheid. Het afwisselen tussen zitten en staan is dus echt een must en dat kan met zo'n bureau. Door af te wisselen stimuleert het je bloedsomloop en vermindert het de kans op lichaamsklachten. Als je voor een sta-bureau kiest, zorg er dan voor dat het goed verstelbaar is. Zo kun je makkelijk afwisselen tussen staan en zitten.

Wandelen

Heb je pauze? Dan kan je er voor kiezen om tijdens de pauze even een stukje te gaan lopen buiten. Het hoeft geen lange wandeling te zijn, een klein ommetje is goed. Maar zo ben je toch nog even in beweging. En je haalt ook gelijk een frisse neus, aangezien je de hele dag binnen zit.