Het is vakantietijd en daarmee een tijd waarin veel mensen na gaan denken over hun carrière. We gaan even op vakantie of nemen een paar dagen vrij en hebben dan eindelijk de tijd om even bij dingen stil te staan. Heb jij het eigenlijk nog naar je zin op je werk of kijk je nu alweer op tegen dit lange jaar? Stel je zelf dan eens carrièredoelen welke je ook daadwerkelijk kunt gaan bereiken. Wij helpen je een handje op weg.

1. Stop met uitstellen, start met doen

We denken allemaal wel eens aan het maken van veranderen in ons leven en het grijpen van kansen, maar toch laten we ze vaak lopen. Wanneer je dan een toffe baan langs ziet komen kom je er achter dat je cv nog niet up-to-date is en je LinkedIn profiel des te minder. Begin bij het begin en richt je eerstvolgende vrije avond dan eens in met het bijwerken van deze dingen en schuif ze niet langer voor je uit. Dan kun je daarna gaan kijken naar de kansen op de arbeidsmarkt en daar dan ook daadwerkelijk op inspringen. Want doe je dit niet, zijn er zo weer een paar maanden vervlogen. En tijd, die krijgen we niet meer terug.

2. Zie altijd ruimte voor verbetering

Ondanks dat je een aardig gevuld cv hebt, je je opleiding hebt afgerond met mooie cijfers en je prima referenties hebt, is er altijd ruimte voor ontwikkeling. ‘Stilstaan is achteruit gaan’. Probeer daarom dan ook steeds kansen te zien om jezelf te blijven ontwikkelen. Ga op zoek naar toffe online cursussen, woon netwerkborrels bij of bezoek inspirerende lezingen die je uitdagen om meer uit jezelf te halen. Maar ook het leren van een nieuwe taal kan nuttig zijn. Blijf jezelf uitdagen en ontwikkelen, dat is niet alleen goed voor jezelf, maar ook goed voor je kansen op de arbeidsmarkt.

3. Wees niet afgunstig

Maakt je collega sneller stappen naar een andere functie dan jij? Of zegt je beste vriendin haar droombaan al bereikt te hebben, terwijl jij nog heel ver van je doel af lijkt te staan? Wees dan niet jaloers of afgunstig. Wees blij voor de mensen om je heen en probeer juist van hen te leren. Dit zijn de mensen met wie jij in gesprek kan gaan om er op die manier achter te komen hoe ze bepaalde dingen hebben aangepakt. Behandel de mensen om je heen met waardering en respect en ze zullen jou ook verder willen helpen.

motivatie-maandag-femfem

Nog meer motivatie? Lees dan dit!