Het is weer maandag: nieuwe week, nieuwe kansen. Met de wekker die af gaat schiet je meteen weer in de rollercoaster van de werkweek. Deadlines op komst, ongelofelijk veel meetings en dan ook nog eens dat target die je deze week echt moet gaan halen. Voor je het weet zit je al aan het begin van de week met een stresserig gevoel. Begin deze week ontspannen en skip the stress. Zo kun je ook de rest van de week zo positief en productief mogelijk te blijven. Hoe je dat doet? We leggen het uit.

 1. Neem tien minuten meer tijd voor dingen

  En dit geldt voor alle grote dingen die je doet. Het begint al in de ochtend: zet je wekker tien minuten eerder zodat je tien minuten eerder kan vertrekken. Voeg ook deze dingen toe aan je ochtendritueel. Op deze manier hoef je niet te haasten en verschijn je zonder stress op je afspraak. Ook voor het bekijken van je e-mail en het maken van je to-do list neem je voortaan wat extra tijd, zodat je niets overslaat en je met een fris gevoel kan beginnen. Uiteindelijk win je deze tijd hierdoor gemakkelijk terug doordat je meer gefocust zal zijn en zo taken sneller af zal kunnen vinken.

 2. Beweeg voldoende

  Zorg elke dag weer voor voldoende beweging. Wanneer je sport vermindert dat stress. Zo hou je je hoofd leeg en dat bevordert het creatieve proces. Begin elke ochtend eens met een kleine wandeling of sluit de dag af met een rondje om de wijk of met deze fullbody work out, welke je gewoon thuis kan doen. 

 3. Stel je prioriteiten

  Breek taken op in kleinere delen en leg de focus op de taak die vlak voor je voeten ligt. Meer kwaliteit, productiviteit en focus gegarandeerd. Zo verspil jij dagelijks minder tijd. Daarnaast moet je beginnen met prioriteiten stellen in je schema. In het moment van stress lijkt alles even belangrijk, maar dat is het niet. Ga met iets aan de slag en zeg actief dat je ergens anders even mee wacht tot later. Keuzes maken geeft je voldoening.

 4. Plan vaste momenten in voor je telefoon

  Als je met jezelf afspreekt dat je slechts op 3 momenten gedurende de werkdag reageert op Appjes, Facebookmeldingen en Instagramberichten, zal je veel meer gefocust zijn. De constante prikkels die we van onze telefoons krijgen nemen onbewust veel meer tijd in beslag dan we denken en door vaste momenten in te lasten, vergeten we én niet op mensen te reageren én besparen we onszelf tijd. En iemand een paar uur laten wachten, kan echt geen kwaad.

motivatie-maandag