Netflix maakt de cast bekend van de nieuwe Nederlandse Netflix Original serie Dirty Lines, een serie over de opkomst van telefoonsekslijnen. De serie is geschreven door Pieter Bart Korthuis, die ook Penoza en Vechtershart schreef. Dat belooft wat goeds dus.

Dirty Lines

Dirty Lines – geproduceerd door Fiction Valley – speelt zich af in de jaren 80 in Amsterdam. Psychologiestudente Marly Salomon (Joy Delima) start met een bijbaan bij Teledutch, een nieuw telecombedrijf opgericht door de broers Frank (Minne Koole) en Ramon Stigter (Chris Peters). Het bedrijf is de eerste onderneming in telefoonsekslijnen binnen Europa. Het is nieuw en het is populair; binnen no-time verdienen Frank en Ramon geld als water en wordt Marly volledig meegezogen in hun succes.

De laatste jaren van de Koude Oorlog gaven hoop en inspireerden een nieuwe generatie om het leven uitbundig te vieren. Amsterdam werd het epicentrum van deze culturele revolutie waarin housemuziek en de nieuwe liefdesdrug XTC werden geïntroduceerd. De sekstelefoonlijnen boden een nieuwe manier om anoniem seks te ervaren, waardoor niet alleen de moraal van de consumenten, maar bovenal dat van hun bedenkers voorgoed veranderde. De zes afleveringen van Dirty Lines worden in 2022 verwacht

Cast

Joy Delima, Minne Koole, Chris Peters, Charlie Chan Dagelet, Abbey Hoes en Benja Bruijning gaan de hoofdrollen vertolken. Naast de hoofdrolspelers zijn ook Julia Akkermans, Yari van der Linden, Joes Brauers, André Dongelmans, Ayla Çekin Satijn, Laura Bakker, Pip Lieke Lucas, Casper Nusselder, Manoushka Zeegelaar Breeveld en Eric van Sauers van de partij.

Lees ook: Deze Netflix-serie van het best bij jouw sterrenbeeld