Seks zonder al te veel gedoe en lijkt de ideale optie. Als je niet op zoek bent naar liefde, maar wel naar lust is dit natuurlijk altijd een handige oplossing. Maar zijn we wel écht tevreden met alleen een wip? Jongeren willen tegenwoordig meer dan een vrijblijvend avontuurtje.

Schermafbeelding 2019-01-10 om 10.08.53

Wel of niet?

Dit blijkt uit onderzoek, gepresenteerd in the Journal of Relationship Research. De onderzoekers keken hierbij naar hoe jongeren tegenover intimiteit en seks staan. Ze ondervroegen daarvoor 638 studenten van 25 jaar of jonger. De meeste deelnemers waren hetero (83 procent) en gaven aan weleens casual seks te hebben (63 procent).

Aan de deelnemers werd gevraagd of ze de volgende vier verschillende intimiteiten met een partner en/of ‘casual seks-partner’ zouden doen: knuffelen, voorspel, in elkaars ogen kijken en samen knuffelend in slaap vallen na de seks. Negen van de tien deelnemers zouden deze dingen sowieso uitvoeren met een vaste partner. Ging het over casual seks, stonden de meeste mensen nog steeds voor de intimiteiten open: 79 procent wilde voorspel, 58 procent wilde knuffelen, 42 procent wilde bij de de partner blijven slapen en 27 procent wilde in elkaars ogen kijken. Behoorlijk veel toch?

Vrouwen gaven aan dat ze liever wilden knuffelen na afloop en toch ook wel wilden blijven slapen, meer dan de mannen. Qua voorspel en in de ogen kijken was er geen verschil. Dus eindstand: degenen die voor casual seks gingen, deden dit toch vooral voor de intimiteit en niet per se voor de seks.

Hebben we meer zin in seks als we brak zijn? Lees het hier