Je zou er haast niet aan moeten denken: een partijtje rollenbollen als je aan een flinke kater hebt. Toch, wordt het vaker gedaan dan je denkt. Waar komt die zin in seks dan vandaan denk je?

hangover-femfem

Glaasje teveel?

We weten allemaal dat we van alcohol wat meer loskomen en uiteindelijk een erg gezellige avond kunnen beleven. The day after? Not so much.. Je moet er niet aan denken om iets te doen wat inspanning eist. Een beetje van not today dear, i have a headache.

Met dat in het achterhoofd is wel een alternatieve uitleg mogelijk. Vrijen met een kater is namelijk wel degelijk een goed idee. Seks helpt tegen hoofdpijn, zegt seksuoloog Leusink. ‘Dat heeft te maken met de afgifte van endorfines, een morfineachtig stofje dat de hersenen aanmaken tijdens seks.’ Dat kan zijn wat sommige mensen ervaren bij een kater.┬áHet onbewust zin krijgen in seks om van je hoofdpijn af te komen.

Alcohol verhoogt het testosteron niveau bij vrouwen. Dit betekent dus dat we sneller geil worden als we gedronken hebben. Daarnaast kost het, in vergelijking met mannen, meer tijd voordat de alcohol het lichaam geheel heeft verlaten. Dit zou dus betekenen dat er een grote kans is dat het testosteron niveau van vrouwen de volgende (brakke) dag nog steeds hoger is dan normaal. Een verhoogd libido en op willekeurige momenten geil worden, is voor vrouwen dan ook een logisch gevolg van alcoholgebruik.

De drank in ons lichaam zorgt er dus voor dat we geil zijn wanneer we dat eigenlijk niet zouden moeten zijn, maar goed wie klaagt er.. Niemand toch?

Benieuwd wat er in je hersenen gebeurd als je klaarkomt? Lees het hier!