Teveel van alles is slecht, gelukkig geldt dat niet voor champagne. Dorothy Flowers, een vrouw die dit jaar 108 kaarsjes mag uitblazen, zweert bij de mousserende wijn. Champagne kan goed voor je zijn, en niet alleen door het effect wat je ervan krijgt. De wijnsoort helpt je hart door antioxidanten.

champagne lang leven FEM FEM

Een paar glazen champagne per dag zijn niet alleen goed voor je stemming, het doet je lichaam ook goed. De mousserende wijn bevat net als rode wijn polyfenolen. Polyfenolen zijn antioxidanten die jouw cellen en weefsel extra beschermen tegen invloeden van binnen- en buitenaf. Champagne verlaagt je bloeddruk én beschermt je tegen beroertes en hartziektes.

Om je nog meer te overtuigen

Ook qua calorieën is champagne the best way to go. Er zitten maar 80 calorieën in een glas! Ook de bekende bubbels in je champagneglas kennen alleen maar voordelen. Die bubbels zorgen er namelijk voor dat je niet zo snel drinkt en je sneller het gevoel krijgt dat je vol zit. Hierdoor krijg je dus minder alcohol binnen wat ook weer zo zijn voordelen heeft.

Ook je seksleven geeft de voorkeur aan champagne. Bij de meeste alcoholische drankjes heb jij na een uur of twee minder energie en een gebrek aan bloedstroom. Deze twee dingen zijn cruciaal als je even lekker met je partner het bed in wilt duiken. Bij champagne voel jij je heel anders, je hebt veel meer energie.

Ten slotte geeft champagne je mood een boost, de wijnsoort bevat namelijk een aantal belangrijke stofjes. Doordat er magnesium, potassium en zinc in je glaasje champagne zit voel jij je gelijk een stuk beter.

Cheers!