Er zijn (als je het ons vraagt) een paar eisen waar een favoriet zomerdrankje aan moet voldoen: fris, fruitig, niet te zoet én een bittere afdronk. En als het even kan, kiezen we voor een drankje met niet te veel suikers. CHANDON begrijpt dit en besloot al deze eisen samen te voegen tot een heerlijk aperitief: CHANDON Garden Spritz.

chandon garden spritz

Mousserende wijn met een twist

Zeg je zomer, dan zeggen wij ijskoude drankjes met een fruitige twist. Op hete zomerdagen verkiezen we een fruitige cocktail of mousserende wijn boven een ijskoud biertje of glas rosé. Kortom: een mousserende wijn met een twist. En dat is precies wat CHANDON Garden Spritz inhoudt.

Dit drankje is een mix van CHANDON’s droge cuvée gemaakt van chardonnay, pinot noir, sémillon druiven en een huisgemaakte sinaasappellikeur.

Sinaasappellikeur met een verhaal

De subtiele sinaasappelsmaak die je in de spritzer proeft, heeft een bijzondere afkomst. De sinaasappelbitters zijn gemaakt van perfect rijpe Valencia sinaasappels. Deze worden gekweekt in het noordoosten van Argentinië en door CHANDON geschild, gedroogd en samen met verse schillen aan de blend toegevoegd. Samen met een selectie van kruiden en specerijen maakt CHANDON een bittere sinaasappellikeur met de helft minder suiker. En eenmaal gemengd met CHANDON’s mousserende wijn is-ie daar: het perfecte drankje voor de zomer.

Extra fijn: de blend wordt alleen gemaakt van de schil, dus om verspilling tegen te gaan, wordt de rest van de vrucht geperst en verspreid door CHANDON over de lokalen scholen. Het resterende afval wordt gebruikt als compost in de wijngaarden van CHANDON.

Chandon garden spritz

Zo maak je ‘m

Ondanks dat wij ‘m an sich al heerlijk vinden, maak je de spritzer door een aantal toevoegingen extra lekker. Het enige wat je nodig hebt is een groot glas, ijsblokjes, takje rozemarijn, gedroogd sinaasappelschijfje én uiteraard een fles CHANDON Garden Spritz. Drink dit heerlijke drankje op een zomerse dag op het terras of combineer ‘m met een borrel of diner. De spritzer is namelijk goed te combineren met pittig Aziatisch eten, sushi en sashimi, oude cheddarkaas, gedroogd exotisch fruit en noten.

CHANDON Garden Spritz is verkrijgbaar in de horeca en bij geselecteerde wijnspeciaalzaken en slijters in twee maten, namelijk 75cl en 187ml. Adviesverkoopprijs 75cl is €21.

Lees ook: Hoe gedraag jij je naar een paar drankjes? Je sterrenbeeld verraadt het