Ben jij altijd alles kwijt? Vergeet je soms je afspraken en haal jij minstens 3 keer je tas onderste boven omdat je denkt dat je iets bent vergeten? Chaotisch zijn kan soms vervelend zijn. Speciaal voor jou hebben wij daarom een aantal tips zodat je ervoor kunt zorgen dat rust weer een beetje terugkeert.

Chaotisch
Photo by Glenn Carstens-Peters

Doen doen doen!

Regel dingen die geregeld moeten worden direct! Moet je nog een pakket opsturen, nog stofzuigen omdat er morgen iemand langs komt, of is de knoop van het blousje dat je morgen aan wilt eraf gevallen? Doe de dingen die je direct kunt doen gelijk. Zo kun je ze ook niet vergeten en loop je niet het risico dat je alles vroeg in de ochtend, of net na je werk moet doen.

Agenda

Waarschijnlijk heb je hier al vaak aan gedacht, maar denk je dat je je agenda toch steeds vergeet. Maak gebruik van de agenda op je telefoon en synchroniseer hem met je laptop, je telefoon vergeet je een stuk minder snel dan een papieren boekje. Door dingen op te schrijven in je agenda herinner je je sneller dat je iets gepland hebt, krijg je herinneringen, én je kunt elke ochtend even checken of je nog iets moet doen die dag.

Leg je spullen op dezelfde plek

Dit is misschien wel de grootste frustratie van iemand die chaotisch is. Je hebt haast en je kunt je niet meer herinneren waar je je sleutels (of iets anders) hebt neergelegd en daarom kom je elke keer weer (bijna) te laat op je werk. Leg je spullen altijd op dezelfde plek en zorg ervoor dat het opgeruimd is. Zo ben je minder tijd kwijt aan het zoeken van spullen en kun je in de ochtend misschien nog wat langer blijven liggen.

Het werkt zelfs nog beter om de avond van tevoren alvast al je spullen klaar te leggen, dit geeft veel rust en zo weet je zeker dat je niet weer een kwartier van je tijd kwijt bent aan het zoeken.

Losse eindjes lijstje

Zijn er een aantal dingen die maar door je hoofd blijven spoken? Maak een lijstje! Begin bij het belangrijkst en werk zo het lijstje af. Omdat je het hebt opgeschreven zul je merken dat je er meer rust van krijgt. Daarnaast is het wel belangrijk dat je één ding tegelijk doet, anders heb je natuurlijk niks aan dat mooie lijstje.

 

Lees ook: Met deze avondroutine wordt jij uitgerust wakker