De Meilandjes vermaken ons al heel wat jaartjes op de buis. Het grote avontuur, wat in Frankrijk begon, gaat inmiddels onverminderd door in Nederland. We gaan er wekelijks voor zitten, want het is allemaal zo lekker spontaan. Nou, niets is minder waar. Het is toch allemaal een tikkeltje minder spontaan dan je in eerste instantie dacht. Of Chateau Meiland nep is? Lees even verder.

Is Chateau Meiland nep?

De Meilandjes nemen ons wekelijks mee in de perikelen van hun leven. We zien inmiddels al lang geen beelden meer van het leven in een Chateau, maar dat mag de pret niet drukken. Martien, Erica en dochter Maxime weten namelijk precies wat zij moeten doen om ons te kunnen blijven vermaken. Ze zijn gewoon simpelweg lekker zichzelf, toch? Nou, nee. Dat valt eigenlijk vies tegen. De regisseur van dit kijkcijferkanon gaf namelijk toe dat lang niet alles zo spontaan is.

Zo zetten ze regelmatig bepaalde situaties in scène. Samen met de familie bekijken het productieteam welke situaties bij de familie Meiland zouden passen. Daarna wordt dit haarfijn uitgevoerd en moet er dus hier en daar een beetje geacteerd worden om het echt te laten lijken. Ook geeft de regisseur toe dat sommige gesprekken een beetje aangedikt worden. Hij is namelijk degene tegen wie de Meilandjes altijd praten. Hij probeert ze regelmatig uit de tent te lokken, zodat ze wat feller worden. De antwoorden die ze dan geven worden net wat grootser en feller. Precies wat hij wil bereiken.

Date van Erica

Uiteraard zijn er voorbeelden, maar je moet kijker zijn om deze te kennen. Kun je je die ene scène nog herinneren, waarin Martien en Maxime besluiten om Erica te volgen tijdens haar date? Nou, vergeet het maar. Dit is dus gewoon in scène gezet, omdat de makers vonden dat Erica wel héél geheimzinnig deed over haar date. Overigens bevestigde ex-vriend Sander dit verhaal. Hij vertelde dat ze maar liefst 15 minuten hebben moeten wachten aan de rand van het bos voordat ze aan hun date konden beginnen.

Lees ook: Dit is het vermogen van tv-persoonlijkheid Martien Meiland