Martien Meiland is een van onze favo tv-persoonlijkheden. Samen met de rest van de familie, bestaande uit Erica, Montana en Maxime, is Martien bekend geworden door te verhuizen naar Frankrijk en daar een chateau te beginnen. Het programma ‘Chateau Meiland’ werd een regelrecht kijkcijferkanon.

Martien heeft het dan ook erg ‘goooeeeeed’ voor elkaar. Hij harkte per aflevering aardig wat geld binnen. Wij zijn toch wel benieuwd, wat is het vermogen van Martien Meiland vandaag de dag?


Verkoop chateau Meiland

De familie Meiland is inmiddels weer verhuisd en heeft een prachtige woning gekocht in Noordwijk. Ook dochter Maxime kocht samen met haar vriend een huis in de buurt. Dat zal toch allemaal flink wat geld hebben gekost, zul je denken. Ze hebben in ieder geval een lekker bedrag binnen geharkt met de verkoop van het chateau in Frankrijk.

Hoeveel nullen?

Wat is dan Martien zijn salaris? Nou, dat vertellen we je graag. Het vermogen van Martien Meiland bestaat voor een groot gedeelte uit de inkomsten van de serie. Ze vroegen aan Talpa zo’n 50.000 euro per aflevering!! Aangezien het seizoen 12 afleveringen heeft kom je met een kleine rekensom op 600.000 euro per seizoen. Dit moeten ze natuurlijk wel verdelen over de gehele familie, maar het is zeker een mooi bedrag. Het chateau werd verkocht voor een mooie prijs van 1.250.000, dat is ook helemaal niet verkeerd.

Niet alleen de verkoop van het chateau en de afleveringen hebben Martien veel geld opgeleverd. Naast dit alles wordt de komiek ook steeds vaker gevraagd voor tv-shows, presentatieklussen en commercials. Dat brengt natuurlijk ook flink wat geld in het laatje. Het totale vermogen van Martien Meiland wordt geschat op zo’n 3.000.000 euro. En in dat vermogen zit nog steeds een flinke stijgende lijn.

Dus….. Tijd voor een wijntje dan maar?


Lees ook: Dit is het vermogen van actrice & presentatrice Chantal Janzen