Pohh, dit ziet er toch wel weer heerlijk uit! Deze cheesecake met bastogne bodem en toffeesaus is het lekkerste wat je vandaag zult tegenkomen. En goed nieuws: je kunt het super makkelijk zelf maken. Wij leggen je haarfijn uit wat je daar allemaal voor moet doen!

@cheesecake
@pinterest

Ingrediënten

– 200ml slagroom
– 1tl kaneel
– 400g roomkaas
– 150g bastogne
– 50g suiker
– 100g roomboter om de saus te maken
– 100ml slagroom om de saus te maken
– 150g basterdsuiker om de saus te maken

Bereiding

1. Verkruimel eerst de koekjes. Smelt dan 50g boter in een pan en meng de kruimels er doorheen.
2. Pak een springvorm en schep hierin het koekmengsel. Druk dit goed aan.
3. Meng 200ml slagroom met de 50g suiker en klop dit op met een mixer tot het een luchtig mengsel is.
4. Meng dan de roomkaas en kaneel hier doorheen.
5. Schep dit mengsel op de koekjesbodem en dek het af met folie. Laat dit 6 tot 8 uur uitharden in de koelkast.
6. De toffeesaus kun je ook later maken. Verwarm de basterdsuiker met de slagroom en boter in een pannetje. Blijf roeren.
7. Laat dit koken totdat de suiker gesmolten is.
8. Afkoelen voor gebruik en vervolgens over de cheesecake gieten.

Et voilà! Een kind kan de was doen toch? Nu lekker genieten van je overheerlijke cheesecake. Vergeet je niet te sharen? 😉

Nog zo’n topper? Deze Tony’s Chocolonely karamel-zeezout taart is veel te lekker